Belgocontrol lanceert nieuwe tool voor dronegebruikers

Belgocontrol heeft samen met het Directiraat-generaal Luchtvaart (DGLV) de Droneguide-app gelanceerd, waarmee dronegebruikers in België een nieuw tool krijgen om veilig te kunnen vliegen.

Trefwoorden: #app, #applicatie, #Belgocontrol, #drone, #droneguide, #smartphone, #tablet

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Belgocontrol )

ENGINEERINGNET.BE - Deze applicatie is een toevoeging aan het digitale platform droneguide.be, dat in maart al online gezet werd door Belgocontrol

Dankzij de geolocatiefunctie (op smartphone of tablet) kunnen de gebruikers zien of ze hun drone kunnen laten opstijgen en in welke omstandigheden op een welbepaalde plek. Na registratie kan de gebruiker genieten van een aantal leuke extra’s zoals het beheer van zijn eigen vloot van drones en het automatisch aanmaken van een logbook die alle uitgevoerde vluchten nauwkeurig bijhoudt.

Wanneer de Fly-Now-knop is geactiveerd, geeft deze tevens aan of er andere actieve drones in de buurt zijn en aandacht van de piloot vereisen.

Tegen eind dit jaar zal een bijkomende versie van Droneguide beschikbaar zijn. De professionele gebruikers kunnen dan hun drones, piloten en vluchten beheren en eventuele uitzonderingen aan vragen bij het DGLV rechtstreeks via hun smartphone of tablet. De app zal ook allerhande luchtvaartinformatie bieden die nodig is om een vlucht te plannen.