Jan De Nul haalt 2 Argentijnse contracten binnen

In de loop van juni haalde Jan De Nul 2 belangrijke Argentijnse contracten binnen, namelijk voor het uitdiepen van de haven van Quequén en voor het onderhoud van de haven van Bahía Blanca.

Trefwoorden: #Argentinië, #baggeren, #contracten, #Jan De Nul, #uitdiepen

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - De haven van Quequén bevestigt met een nieuw contract zijn samenwerking met Jan De Nul. Het bedrijf voerde de afgelopen drie jaar, van maart 2015 tot maart 2018, al zes onderhoudscampagnes uit.

Om de haven van Quequén open te stellen voor schepen met een diepgang van meer dan 14 meter, moeten het havenbassin en het kanaal in de binnen- en buitenhaven verdiept worden. Deze verdiepingswerken werden opgenomen in het havenmasterplan 2016-2026 om een havendiepte van ongeveer 15 meter te bekomen. Na de verdiepingswerken zal het bedrijf de havendiepte in 12 onderhoudscampagnes gespreid over 7 jaar onderhouden.

Voor het tweede project ondertekende het consortium met Jan De Nul en Boskalis een contract voor de onderhoudsbaggerwerken in de haven van Bahía Blanca. Er zal daarbij 0,9 meter extra diepte gebaggerd worden, als buffer om de komende maanden voldoende diepgang te garanderen. De werken hiervoor starten in juli.