Argus Technologies overgenomen door Agidens

Systeemintegratiebedrijf Agidens laat weten dat het Argus Technologies heeft overgenomen en versterkt hiermee de ambitie om een premium energie- en duurzaamheidspartner te worden.

Trefwoorden: #Agidens, #Argus Technologies, #energie, #energiemonitoring, #overname, #SaaS, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Argus Technologies )

ENGINEERINGNET.BE - Argus Technologies werd in 2012 opgericht als een spin-off van ‘Argus Solar’, een onderzoeksproject van de Universiteit Gent i.v.m. hernieuwbare energie, met een focus op het monitoren van de energieproductie van windmolens en fotovoltaïsche zonne-installaties.

In 2014 werden zij geconfronteerd met de ineenstorting van de PV-markt nadat de regering de subsidies voor hernieuwbare energie aanzienlijk afbouwde. Het bedrijf verlegde hierna zijn aandacht van energieproductie naar energieverbruik.

Het had immers gemerkt dat de interesse daarvoor groeide en dat er een markt voor was. Het team bleef verder onderzoek verrichten, kreeg waardevolle input vanuit verschillende use cases, en bouwde zo voort op de ontwikkeling van een gesofisticeerd en tegelijk gebruiksvriendelijk systeem voor energiemonitoring dat in tal van industrieën kan worden toegepast.

Het Argus-platform werd van in het begin ontwikkeld om hardware-neutraal te zijn, waardoor het met zoveel mogelijk databronnen compatibel is. De energiemonitor is een cloud-gebaseerde SaaS-oplossing voor het verzamelen, analyseren, visualiseren van, informeren over en rapporteren van data in verband met energieverbruik.

Agidens, dat vooral bekend is als een expert op het vlak van het optimaliseren en automatiseren van industriële processen, ziet het Argus-platform als een ideale aanvulling op zijn automatiseringsoplossingen.