Vernieuwde CEBIT viel bij iedereen in de smaak

Economie 21/06/2018 15:27:00

Het CEBIT-concept met vier secties: d!conomy, d!tec, d!talk en d!campus, werd enthousiast onthaald door zowel de exposanten als de bezoekers en coverde de digitalisering vanuit elke hoek.

Lees hieronder verder   
Verwant

Machineering: mekka van engineering en productie­technologie - uitnodiging

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

Belgian Offshore Days: ‘servitisatie & digitalisatie’ trends - uitnodiging

Indumation 2019 boordevol technologische wereldprimeurs - uitnodiging

5 goede redenen om Indumation 2019 te bezoeken - uitnodiging

elektrotechnik 2019 heeft totaal vernieuwd kaderprogramma - uitnodiging

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde CEBIT beleefde een succesvolle première. Hannover werd werd 'the place to be' voor digitalisering, waar meer dan 2.800 deelnemende bedrijven, meer dan 600 sprekers op tien podia en 370 startups uit Europa, Afrika en Azië zich manifesteerden.

Zelflerende systemen waren een hoofdthema tijdens de vakbeurs. We noteerden alvast enkele opmerkelijke trends:

  • Hewlett Packard demonstreerde hoe computers binnenkort in staat zullen zijn miljoenen ziektesymptomen te vergelijken met een groot aantal verschillende bronnen om de ideale medicatie voor een bepaalde patiënt te identificeren.

  • Op de IBM-stand maakten bezoekers kennis met een slimme assistent, uitgerust met spraakbesturing, camera's en sensoren, die de Duitse astronaut Alexander Gerst zal ondersteunen tijdens zijn missie in het ISS-ruimtestation.

  • Kunstmatige intelligentie ziet er nog indrukwekkender uit als het zich manifesteert in een quasi-menselijke vorm. De humanoïde robot "Pepper" van SoftBank Robotics reageert op menselijke gevoelens en beantwoordt vragen over producten en diensten.

  • Het Karlsruhe Institute for Technology (KIT) presenteerde zijn "ARMAR-6" -robot, die zijn menselijke collega's helpt bij het gebruik van boormachines en is ook in staat om nieuwe instrumenten te leren kennen door observatie.

  • De efficiënte en betrouwbare samenwerking tussen mens en robot in een Industry 4.0-productieomgeving was het onderwerp van een tentoonstelling door het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie (DFKI).

Een opvallend hoogtepunt dit jaar was de visionaire keynote van Marc Raibert, oprichter en CEO van het Amerikaanse Boston Dynamics, die de ongelooflijke mogelijkheden van een vierpotige robothond demonstreerde. Deze is in staat om zich autonoom over ruig terrein te verplaatsen.

Een ander thema was blockchain. Verschillende bedrijven toonden aan dat deze technologie geschikt is voor veilige datatransmissie in het IoT, alsook voor handel in hernieuwbare energie of diensten voor het delen van auto's.

Verder werd ook het opstartplatform scale11 opgezet, als toonaangevend start-up evenement. In hal 27 konden meer dan 350 jonge ondernemingen uit 40 landen gevestigde grote spelers en kapitaalinvesteerders ontmoeten.

De CEBIT Innovation Award voor 2018 werd gewonnen door de Duitse startup AIPARK, met de gelijknamige app, die automobilisten toont waar gratis parkeerplaatsen zich op een dynamische kaart bevinden. << (Guy Leysen) (foto: CEBIT)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

De 3.700 fotovoltaïsche panelen met capaciteit van 1 megawatt werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. bpost heeft nu in totaal 33.000 m² zonnepalen op zijn verschillende Belgische gebouwen

Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Brugse campus opent labo voor onderzoek naar kunststoffen

In het laboratorium ‘Nieuwe Materialen’ kunnen studenten en wetenschappers onderzoek doen naar nieuwe kunststoffen, om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan ecologische uitdagingen.

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

België en ESA akkoord over grondstation in Redu

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed, dat instemt met het akkoord tussen België en het Europees Ruimteagentschap (ESA) over het centrum van ESA in Redu.

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

M+R is uitgegroeid tot het Benelux-event voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste Europese (petro)chemiecluster nl. Antwerpen. Bezoek de beurs van 27-28 maart in Antwerp Expo.

Rexroth hydraulisch aggregaat bespaart ruimte en energie

De nieuwe CytroBox hydraulische krachtbron van Bosch Rexroth biedt met zijn intelligente, energie-efficiënte modulaire ontwerp een oplossing voor het middelmatige vermogensbereik van 7,5 tot 30 kW. Door IoT-technologieën te integreren, effent het ook de weg voor implementatie van Industry 4.0-concepten. <<

Partners