Vernieuwde CEBIT viel bij iedereen in de smaak

Economie 21/06/2018 15:27:00

Het CEBIT-concept met vier secties: d!conomy, d!tec, d!talk en d!campus, werd enthousiast onthaald door zowel de exposanten als de bezoekers en coverde de digitalisering vanuit elke hoek.

Lees hieronder verder   
Verwant

Bezoek de vierde editie van Prototyping in Kortrijk Xpo - uitnoding

Organisatoren Sensor + Test 2018 tevreden over opkomst

Indumation wil Benelux referentie voor automatiseren worden

Vernieuwde CEBIT viel bij iedereen in de smaak

Flam3D en Mikrocentrum bundelen krachten voor RapidPro 2019

10de editie Solids Antwerpen vlot uit de startblokken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Webinar: Draadnummering

Webinar EPLAN

vrijdag 10 augustus 2018

Onderhoud industriële tandwielkasten

MGH Antwerpen

donderdag 6 september 2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(12/7) North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

(11/7) Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

(10/7) Gezuiverd afvalwater in strijd tegen droogte

(10/7) EnergyVille werkt aan koolstofarme toekomst

(5/7) Tideway verdubbelt productiecapaciteit met nieuw kabellegschip

(5/7) Spin-off vult IT-vacatures in door interne omscholing

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde CEBIT beleefde een succesvolle première. Hannover werd werd 'the place to be' voor digitalisering, waar meer dan 2.800 deelnemende bedrijven, meer dan 600 sprekers op tien podia en 370 startups uit Europa, Afrika en Azië zich manifesteerden.

Zelflerende systemen waren een hoofdthema tijdens de vakbeurs. We noteerden alvast enkele opmerkelijke trends:

  • Hewlett Packard demonstreerde hoe computers binnenkort in staat zullen zijn miljoenen ziektesymptomen te vergelijken met een groot aantal verschillende bronnen om de ideale medicatie voor een bepaalde patiënt te identificeren.

  • Op de IBM-stand maakten bezoekers kennis met een slimme assistent, uitgerust met spraakbesturing, camera's en sensoren, die de Duitse astronaut Alexander Gerst zal ondersteunen tijdens zijn missie in het ISS-ruimtestation.

  • Kunstmatige intelligentie ziet er nog indrukwekkender uit als het zich manifesteert in een quasi-menselijke vorm. De humanoïde robot "Pepper" van SoftBank Robotics reageert op menselijke gevoelens en beantwoordt vragen over producten en diensten.

  • Het Karlsruhe Institute for Technology (KIT) presenteerde zijn "ARMAR-6" -robot, die zijn menselijke collega's helpt bij het gebruik van boormachines en is ook in staat om nieuwe instrumenten te leren kennen door observatie.

  • De efficiënte en betrouwbare samenwerking tussen mens en robot in een Industry 4.0-productieomgeving was het onderwerp van een tentoonstelling door het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie (DFKI).

Een opvallend hoogtepunt dit jaar was de visionaire keynote van Marc Raibert, oprichter en CEO van het Amerikaanse Boston Dynamics, die de ongelooflijke mogelijkheden van een vierpotige robothond demonstreerde. Deze is in staat om zich autonoom over ruig terrein te verplaatsen.

Een ander thema was blockchain. Verschillende bedrijven toonden aan dat deze technologie geschikt is voor veilige datatransmissie in het IoT, alsook voor handel in hernieuwbare energie of diensten voor het delen van auto's.

Verder werd ook het opstartplatform scale11 opgezet, als toonaangevend start-up evenement. In hal 27 konden meer dan 350 jonge ondernemingen uit 40 landen gevestigde grote spelers en kapitaalinvesteerders ontmoeten.

De CEBIT Innovation Award voor 2018 werd gewonnen door de Duitse startup AIPARK, met de gelijknamige app, die automobilisten toont waar gratis parkeerplaatsen zich op een dynamische kaart bevinden. << (Guy Leysen) (foto: CEBIT)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

In het havengebied van North Sea Port start een onderzoek naar de mogelijke uitrol van een grootschalige buisleiding-infrastructuur. Hiermee wil men zijn klimaatambities waarmaken.

Parkwind en Jan De Nul bouwen samen nieuw offshore windpark

Jan De Nul Group gaat met windparkontwikkelaar Parkwind (filiaal van Colruyt) Northwester 2 bouwen. Dit wordt het zevende en tevens grootste windpark voor de Belgische kust.

Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

Dankzij een duizendtal innovatieve sensoren, IoT en geavanceerde software krijgt Vlaanderen een uniek intelligent waterbeheersysteem. Een eerste sensor werd onlangs in werking gesteld.

Europees project verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties

Track & Know focust op het onderzoeken, ontwikkelen en exploiteren van een nieuw softwarekader om de efficiëntie te verbeteren van Big Data-applicaties in verschillende sectoren.

EDF kiest Dassault Systèmes en Capgemini voor digitale transformatie

Dassault Systèmes, Capgemini en de Franse elektriciteitsleverancier EDF zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van deze laatste.

Lancering Europees project voor omzetten CO2 naar brandstof en chemicaliën

Voor dit project is een consortium opgericht, dat bestaat uit acht onderzoekspartners en 29 industriële waarnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Dachser lanceert 26 nieuwe LCL-verbindingen

Dachser heeft zijn netwerk in de divisie zeevracht uitgebreid met 26 nieuwe LCL-verbindingen (Less then Container Load). Ook wordt de vertrekfrequentie van bestaande diensten verhoogd.

Johann Corlemeijer wordt Country Manager Avanade België

Avanade, IT-consultancybedrijf en dochteronderneming van Accenture en Microsoft, koos voor Johann Corlemeijer als de nieuwe Country Manager van Avanade België.

TER lanceert nieuwe Arke positie-eindschakelaar

De Arke positie-eindschakelaar werd ontworpen voor het sturen van bovenloopkranen, hijstoestellen en werktuigmachines, is robuust en betrouwbaar en speciaal ontworpen om optimaal te presteren onder de zwaarste omstandigheden. Elma Components (elektrische aandrijf- & besturingstechniek) is TER’s officiële Benelux-partner. >>

Partners