Vernieuwde CEBIT viel bij iedereen in de smaak

Economie 21/06/2018 15:27:00

Het CEBIT-concept met vier secties: d!conomy, d!tec, d!talk en d!campus, werd enthousiast onthaald door zowel de exposanten als de bezoekers en coverde de digitalisering vanuit elke hoek.

Lees hieronder verder   
Verwant

3 vakbeurzen zetten in op versnelde energietransitie - uitnodiging

Solids Antwerpen viert zijn tiende editie - uitnodiging

Moving Automation Event opvolger van Elektro Mechanische Contactdag

ABISS 2018: netwerkevent voor de digitale fabriek - uitnodiging

Hot topic op Valve World Expo 2018: gasopslag-installaties

Bezoek de vierde editie van Prototyping in Kortrijk Xpo - uitnoding

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Hydraulica

SBM Kortrijk

van 12/09/2018 tot 7/11/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Workshops IO-Link technology

BluePoint, Antwerpen

donderdag 20 september 2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/9) Sirris lanceert proeflabo rond Artificiële Intelligentie

(17/9) Kunststoffenindustrie verzamelde op eerste Belgian Plastics Day

(13/9) Zensor instrumenteert Nederlands gerecycleerd fietspad

(12/9) Imec.xpand haalt 117 miljoen euro op

(11/9) Pfizer investeert in nieuwe productie-eenheid in Puurs

(10/9) Federale financiering voor IRE SMART-project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde CEBIT beleefde een succesvolle première. Hannover werd werd 'the place to be' voor digitalisering, waar meer dan 2.800 deelnemende bedrijven, meer dan 600 sprekers op tien podia en 370 startups uit Europa, Afrika en Azië zich manifesteerden.

Zelflerende systemen waren een hoofdthema tijdens de vakbeurs. We noteerden alvast enkele opmerkelijke trends:

  • Hewlett Packard demonstreerde hoe computers binnenkort in staat zullen zijn miljoenen ziektesymptomen te vergelijken met een groot aantal verschillende bronnen om de ideale medicatie voor een bepaalde patiënt te identificeren.

  • Op de IBM-stand maakten bezoekers kennis met een slimme assistent, uitgerust met spraakbesturing, camera's en sensoren, die de Duitse astronaut Alexander Gerst zal ondersteunen tijdens zijn missie in het ISS-ruimtestation.

  • Kunstmatige intelligentie ziet er nog indrukwekkender uit als het zich manifesteert in een quasi-menselijke vorm. De humanoïde robot "Pepper" van SoftBank Robotics reageert op menselijke gevoelens en beantwoordt vragen over producten en diensten.

  • Het Karlsruhe Institute for Technology (KIT) presenteerde zijn "ARMAR-6" -robot, die zijn menselijke collega's helpt bij het gebruik van boormachines en is ook in staat om nieuwe instrumenten te leren kennen door observatie.

  • De efficiënte en betrouwbare samenwerking tussen mens en robot in een Industry 4.0-productieomgeving was het onderwerp van een tentoonstelling door het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie (DFKI).

Een opvallend hoogtepunt dit jaar was de visionaire keynote van Marc Raibert, oprichter en CEO van het Amerikaanse Boston Dynamics, die de ongelooflijke mogelijkheden van een vierpotige robothond demonstreerde. Deze is in staat om zich autonoom over ruig terrein te verplaatsen.

Een ander thema was blockchain. Verschillende bedrijven toonden aan dat deze technologie geschikt is voor veilige datatransmissie in het IoT, alsook voor handel in hernieuwbare energie of diensten voor het delen van auto's.

Verder werd ook het opstartplatform scale11 opgezet, als toonaangevend start-up evenement. In hal 27 konden meer dan 350 jonge ondernemingen uit 40 landen gevestigde grote spelers en kapitaalinvesteerders ontmoeten.

De CEBIT Innovation Award voor 2018 werd gewonnen door de Duitse startup AIPARK, met de gelijknamige app, die automobilisten toont waar gratis parkeerplaatsen zich op een dynamische kaart bevinden. << (Guy Leysen) (foto: CEBIT)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Young Champions of the Earth 2018 bekend gemaakt

Zeven jongeren van over de hele wereld werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot “Young Champions of the Earth” voor hun geweldige ideeën rond milieubescherming.

Uniflex lanceert nieuwe industriële pers SL 3-75 - techniek

De nieuwe pers voor de productie van industriële buizen met een DN van 4 tot 75 mm is ideaal voor buizen in gebruik n de voedings- en farma-industrie, alsook voor het maken van brandslangen.

2,5 miljoen euro investeringskapitaal voor InOpSys

De Vlaamse Milieuholding (VMH) investeert voor 1,25 miljoen euro in InOpSys. De bestaande aandeelhouders (Innovation Fund, Gemma Frisius Fund en KU Leuven) dragen 1,25 miljoen euro bij.

Kunststoffenindustrie verzamelde op eerste Belgian Plastics Day

De conclusies van deze Belgian Plastics Day, georganiseerd door sectorfederaties essenscia PolyMatters en Agoria, was dat er geen duurzame toekomst komt zonder hoogwaardige kunststoffen.

Lageroplossing van NSK bespaart 130.000 € bij energiecentrale - techniek

Toen een elektriciteitsproducent ten gevolge van lagerschade frequente storingen ondervond in twee industriële ventilatoren, werd NSK verzocht om een passende oplossing voor te stellen.

Mercedes-Benz presenteert nieuw concept ver voorbij autonoom rijden

Het nieuwe voertuig (Vision Urbanetic) maakt on-demand en efficiënt vervoer van mensen en goederen door steden mogelijk via een zelflerend, autonoom rijdend vlootsysteem.

Asbestprobleem is groter en gevaarlijker dan gedacht

De historische blootstelling aan asbest was groter dan tot nu toe gedacht werd, zo blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Laura Van den Borre onder leiding van Prof. Patrick Deboosere (VUB).

Techno Trailer begint aan nieuw schooljaar

Op 12 september konden een 100-tal leerkrachten in het Vormingscentrum in Malle kennismaken met de Techno Trailer werking en gingen zelf aan de slag me de Technoboxen, de Sphero’s, …

Eplan lanceert online efficiency calculator

Hoe efficiënt gaat u als ontwerper of electrical engineer te werk? Doe de test en kom te weten wat voor type gebruiker u bent. Daarbij ziet u ook hoeveel procent u efficiënter kan werken. We geven u telkens enkele handige tips & tricks op maat, zodat u stapsgewijs uw werk versnelt en uw engineering efficiënter maakt! >>

Partners