Vernieuwde CEBIT viel bij iedereen in de smaak

Economie 21/06/2018 15:27:00

Het CEBIT-concept met vier secties: d!conomy, d!tec, d!talk en d!campus, werd enthousiast onthaald door zowel de exposanten als de bezoekers en coverde de digitalisering vanuit elke hoek.

Lees hieronder verder   
Verwant

Prototyping is kinderschoenen ontgroeid

CEBIT 2019: d!talk bespreekt de toekomst van digitale transformatie - uitnodiging

Stoomtechniekdag 2018 zet mogelijkheden van stoom in de verf

Bezoek Worksafe op 29 november in Namur Expo - uitnodiging

Hannover Messe 2019 schiet uit te startblokken

Vakbeurs All4Pack biedt volledig aanbod rond verpakkings­technologie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(15/11) Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

(14/11) Angelique Van Ombergen wint Vlaamse PhD Cup 2018

(12/11) Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

(12/11) Polestar evalueert sterkte koolstofvezel

(7/11) Europees project voor ombouw van kolencentrale naar biomassa

(7/11) Snelle energieopslag in machine-aandrijvingen leidt tot lagere kosten

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Het vernieuwde CEBIT beleefde een succesvolle première. Hannover werd werd 'the place to be' voor digitalisering, waar meer dan 2.800 deelnemende bedrijven, meer dan 600 sprekers op tien podia en 370 startups uit Europa, Afrika en Azië zich manifesteerden.

Zelflerende systemen waren een hoofdthema tijdens de vakbeurs. We noteerden alvast enkele opmerkelijke trends:

  • Hewlett Packard demonstreerde hoe computers binnenkort in staat zullen zijn miljoenen ziektesymptomen te vergelijken met een groot aantal verschillende bronnen om de ideale medicatie voor een bepaalde patiënt te identificeren.

  • Op de IBM-stand maakten bezoekers kennis met een slimme assistent, uitgerust met spraakbesturing, camera's en sensoren, die de Duitse astronaut Alexander Gerst zal ondersteunen tijdens zijn missie in het ISS-ruimtestation.

  • Kunstmatige intelligentie ziet er nog indrukwekkender uit als het zich manifesteert in een quasi-menselijke vorm. De humanoïde robot "Pepper" van SoftBank Robotics reageert op menselijke gevoelens en beantwoordt vragen over producten en diensten.

  • Het Karlsruhe Institute for Technology (KIT) presenteerde zijn "ARMAR-6" -robot, die zijn menselijke collega's helpt bij het gebruik van boormachines en is ook in staat om nieuwe instrumenten te leren kennen door observatie.

  • De efficiënte en betrouwbare samenwerking tussen mens en robot in een Industry 4.0-productieomgeving was het onderwerp van een tentoonstelling door het Duitse onderzoekscentrum voor kunstmatige intelligentie (DFKI).

Een opvallend hoogtepunt dit jaar was de visionaire keynote van Marc Raibert, oprichter en CEO van het Amerikaanse Boston Dynamics, die de ongelooflijke mogelijkheden van een vierpotige robothond demonstreerde. Deze is in staat om zich autonoom over ruig terrein te verplaatsen.

Een ander thema was blockchain. Verschillende bedrijven toonden aan dat deze technologie geschikt is voor veilige datatransmissie in het IoT, alsook voor handel in hernieuwbare energie of diensten voor het delen van auto's.

Verder werd ook het opstartplatform scale11 opgezet, als toonaangevend start-up evenement. In hal 27 konden meer dan 350 jonge ondernemingen uit 40 landen gevestigde grote spelers en kapitaalinvesteerders ontmoeten.

De CEBIT Innovation Award voor 2018 werd gewonnen door de Duitse startup AIPARK, met de gelijknamige app, die automobilisten toont waar gratis parkeerplaatsen zich op een dynamische kaart bevinden. << (Guy Leysen) (foto: CEBIT)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

BCTN neemt nieuwe terminal in België in gebruik

De eerste containers van Gheys zijn afgelopen maandag op de nieuwe terminal in Beringen uit de barge gelost. Dit is de derde terminal van BCTN in België.

Nieuwe technologie zorgt voor natuurlijk gebruik armprothese

Een internationaal team van onderzoekers heeft een heel nieuwe aanpak gepresenteerd, die ervoor zorgt dat het aansturen van een prothese natuurlijker aanvoelt voor de gebruiker.

Ingenieursprijs Paul Donners voor STEM-project

Tijdens het Limburgs Ingenieurs Event 2018, een organisatie van ie-net, werd de Ingenieursprijs Paul Donners uitgereikt aan UHasselt studenten Simon Vercruysse en Laurens Osstyn.

Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

Spoorbeheerder Infrabel voerde onlangs een eerste Belgische nachtvlucht uit met een civiele drone, die buiten het oogbereik van de piloot door het luchtruim vloog.

Belgische en Nederlandse Marine kopen gezamenlijk twaalf mijnenjagers

Naval Group en ECA Group hebben Belgium Naval & Robotics opgezet voor de bouw van deze innovatieve mijnenjagers, waarvoor Flanders Ship Repair onderdelen levert en het onderhoud verzorgt.

Proefvaarten onbemand vaartuig op de IJzer van start gegaan

De Vlaamse Waterweg, POM West-Vlaanderen en KU Leuven zijn, binnen het project ‘Autonoom varen in de Westhoek’, gestart met proefvaarten van een autonoom varend schaalmodel op de IJzer.

Gimv investeert in het Belgische biotechbedrijf

Het Brusselse biotechbedrijf Camel-IDS ontwikkelt innovatieve radiofarmaceutica tegen kanker. het bedrijf haalde onlangs in een serie A-financieringsronde 37 miljoen euro op.

Reditech Group verwerft participatie in Manutechs uit Singapore

Door deze participatie in Manutechs breidt Reditech Group, een specialist in automatiserings­oplossingen voor productiebedrijven, haar activiteiten in de ASEAN-regio verder uit.

RS Components introduceert nieuwe industriële connectoren

RS Components (RS) heeft een nieuwe reeks RS Pro-industriële connectoren onthuld, inclusief schroefaansluitingen, Cage Clamp-veeraansluitingen en behuizingen. De componenten zijn ontworpen voor industriële omgevingen, vooral in geluids- en verlichtingstoepassingen en in de sectoren robotica en machines. >>

Partners