Rittal lanceert nieuw sokkelsysteem voor elke situatie - techniek

Technisch nieuws 21/06/2018 14:10:11

Met het nieuwe sokkelsysteem voor kasten en IT-racks biedt Rittal een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden. Alle voordelen van de huidige sokkelsystemen worden nu gecombineerd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Jan De Nul haalt Australische baggeropdracht binnen

essenscia roept vrouwen op te kiezen voor STEM-studies en -beroepen

Flanders Make richt “Smart Factory”-initiatief op

Emerson toont industriële automatiseringsoplossingen op Indumation - techniek

Digitalisering, veiligheid en automatisatie - advertorial

Belgium Naval & Robotics presenteert plan voor bouw twaalf mijnenjagers

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ook de VX25 kasttoebehoren kunnen worden ingebouwd en de sokkel kan worden gebruikt als intelligente kabelrangeerruimte, met een kortere montagetijd, lagere kosten en meer veiligheid.

Het nieuwe sokkelsysteem VX is optimaal afgestemd op het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 en is eveneens volledig compatibel met de bestaande kastsystemen TS, TS IT, SE, CM, PC, IW, TP en TE. Deze sokkel zal in de toekomst de bestaande TS en Flex-Block sokkels vervangen.

Onbeperkte mogelijkheden
Door de compatibiliteit met het uitgebreide assortiment toebehoren biedt het VX sokkelsysteem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor installatie, transport, kabelgeleiding, kabelfixering en sokkelopbouw.

De sokkel heeft een doorlopend 25 mm-raster, waardoor ook de opbouwdelen van de kast, zoals chassis en rails, in de sokkel gebruikt kunnen worden. In de sokkel kunnen niet alleen bevestigingsbeugels en kabelbevestigingsrails worden gemonteerd, maar kunnen met behulp van systeemchassis ook kabels eenvoudig en efficiënt worden opgevangen en vastgezet.

Snelle montage
Het sokkelsysteem, verkrijgbaar in hoogte 100 of 200 mm, bestaat uit sterke hoekstukken met plinten vooraan, achteraan en aan de zijkanten. Hoekstukken en plinten zijn van gelakt plaatstaal (RAL 9005, structuur). De centreerhulp is al op het VX25 kastframe gemonteerd en maakt een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel mogelijk, net als een snelle montage van de hoekstukken.

Nieuw is ook de mogelijkheid om met behulp van de gemonteerde moer in het sokkelhoekstuk, sokkel en kastframe zowel langs de boven- als de onderkant vast te schroeven. Daarna kunnen de plaatstalen plinten eenvoudig worden vastgeschroefd of -geklikt, en weer verwijderd worden in geval de kast met een heftruck moet worden opgetild. De opklikbare plinten zorgen voor een snelle toegang tot de kast waardoor individueel gebruik, bijvoorbeeld als kabelrangeerruimte, mogelijk is.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
De volledig symmetrische hoekstukken en sokkelplinten met dezelfde breedte en hoogte bieden geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo bijvoorbeeld kunnen - de als toebehoren verkrijgbare - geventileerde plinten of plinten met borstelstrips naar keuze aan de zijkant worden gemonteerd of worden vervangen door de voorste/achterste plinten. Bovendien kunnen alle plinten op het hoekstuk worden geklikt of vastgeschroefd.

Voorgemonteerde kooimoeren maken een eenvoudige montage mogelijk. Afhankelijk van de toepassing zijn geen plinten nodig tussen gekoppelde kasten. Een 100 mm hoge plint stabiliseert de sokkelhoekstukken onderling. Verder zorgt de interne koppelbevestiging voor een stabiele koppeling van de hoekstukken. Met behulp van het extra sokkelhoekprofiel kunnen toebehoren zoals chassis en rails gemonteerd worden. <<

Omschakelen naar systeemperfectie
De nieuwe VX sokkel en het nieuwe VX25 kastsysteem zijn volledig ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de sturings- en kastenbouw en de eisen van de Industrie 4.0 productieketen.

Zo blijft Rittal technologische oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarom zullen d
e gekende TS 8 en Flex-Block sokkelsystemen niet meer geleverd worden vanaf november 2018. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

De 3.700 fotovoltaïsche panelen met capaciteit van 1 megawatt werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. bpost heeft nu in totaal 33.000 m² zonnepalen op zijn verschillende Belgische gebouwen

Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Brugse campus opent labo voor onderzoek naar kunststoffen

In het laboratorium ‘Nieuwe Materialen’ kunnen studenten en wetenschappers onderzoek doen naar nieuwe kunststoffen, om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan ecologische uitdagingen.

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

België en ESA akkoord over grondstation in Redu

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed, dat instemt met het akkoord tussen België en het Europees Ruimteagentschap (ESA) over het centrum van ESA in Redu.

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

M+R is uitgegroeid tot het Benelux-event voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste Europese (petro)chemiecluster nl. Antwerpen. Bezoek de beurs van 27-28 maart in Antwerp Expo.

Rexroth hydraulisch aggregaat bespaart ruimte en energie

De nieuwe CytroBox hydraulische krachtbron van Bosch Rexroth biedt met zijn intelligente, energie-efficiënte modulaire ontwerp een oplossing voor het middelmatige vermogensbereik van 7,5 tot 30 kW. Door IoT-technologieën te integreren, effent het ook de weg voor implementatie van Industry 4.0-concepten. <<

Partners