Rittal lanceert nieuw sokkelsysteem voor elke situatie - techniek

Technisch nieuws 21/06/2018 14:10:11

Met het nieuwe sokkelsysteem voor kasten en IT-racks biedt Rittal een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden. Alle voordelen van de huidige sokkelsystemen worden nu gecombineerd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Reditech Group verwerft participatie in Manutechs uit Singapore

Historische herziening van het Internationaal Stelsel van Eenheden

Naar een doorbraak van de directe diodelaser - artikel

Klein maar fijn: JUMO dTRANS T08 en S08 - advertorial

Winnaars van EIT Awards 2018 bekendgemaakt

Engineering studenten uitgedaagd tijdens Olympiade

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Sales Academy: verbeter uw bedrijfsresultaten

Bluepoint Brussel

van 20/09/2018 tot 22/11/2018

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(15/11) Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

(14/11) Angelique Van Ombergen wint Vlaamse PhD Cup 2018

(12/11) Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

(12/11) Polestar evalueert sterkte koolstofvezel

(7/11) Europees project voor ombouw van kolencentrale naar biomassa

(7/11) Snelle energieopslag in machine-aandrijvingen leidt tot lagere kosten

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ook de VX25 kasttoebehoren kunnen worden ingebouwd en de sokkel kan worden gebruikt als intelligente kabelrangeerruimte, met een kortere montagetijd, lagere kosten en meer veiligheid.

Het nieuwe sokkelsysteem VX is optimaal afgestemd op het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 en is eveneens volledig compatibel met de bestaande kastsystemen TS, TS IT, SE, CM, PC, IW, TP en TE. Deze sokkel zal in de toekomst de bestaande TS en Flex-Block sokkels vervangen.

Onbeperkte mogelijkheden
Door de compatibiliteit met het uitgebreide assortiment toebehoren biedt het VX sokkelsysteem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor installatie, transport, kabelgeleiding, kabelfixering en sokkelopbouw.

De sokkel heeft een doorlopend 25 mm-raster, waardoor ook de opbouwdelen van de kast, zoals chassis en rails, in de sokkel gebruikt kunnen worden. In de sokkel kunnen niet alleen bevestigingsbeugels en kabelbevestigingsrails worden gemonteerd, maar kunnen met behulp van systeemchassis ook kabels eenvoudig en efficiënt worden opgevangen en vastgezet.

Snelle montage
Het sokkelsysteem, verkrijgbaar in hoogte 100 of 200 mm, bestaat uit sterke hoekstukken met plinten vooraan, achteraan en aan de zijkanten. Hoekstukken en plinten zijn van gelakt plaatstaal (RAL 9005, structuur). De centreerhulp is al op het VX25 kastframe gemonteerd en maakt een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel mogelijk, net als een snelle montage van de hoekstukken.

Nieuw is ook de mogelijkheid om met behulp van de gemonteerde moer in het sokkelhoekstuk, sokkel en kastframe zowel langs de boven- als de onderkant vast te schroeven. Daarna kunnen de plaatstalen plinten eenvoudig worden vastgeschroefd of -geklikt, en weer verwijderd worden in geval de kast met een heftruck moet worden opgetild. De opklikbare plinten zorgen voor een snelle toegang tot de kast waardoor individueel gebruik, bijvoorbeeld als kabelrangeerruimte, mogelijk is.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
De volledig symmetrische hoekstukken en sokkelplinten met dezelfde breedte en hoogte bieden geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo bijvoorbeeld kunnen - de als toebehoren verkrijgbare - geventileerde plinten of plinten met borstelstrips naar keuze aan de zijkant worden gemonteerd of worden vervangen door de voorste/achterste plinten. Bovendien kunnen alle plinten op het hoekstuk worden geklikt of vastgeschroefd.

Voorgemonteerde kooimoeren maken een eenvoudige montage mogelijk. Afhankelijk van de toepassing zijn geen plinten nodig tussen gekoppelde kasten. Een 100 mm hoge plint stabiliseert de sokkelhoekstukken onderling. Verder zorgt de interne koppelbevestiging voor een stabiele koppeling van de hoekstukken. Met behulp van het extra sokkelhoekprofiel kunnen toebehoren zoals chassis en rails gemonteerd worden. <<

Omschakelen naar systeemperfectie
De nieuwe VX sokkel en het nieuwe VX25 kastsysteem zijn volledig ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de sturings- en kastenbouw en de eisen van de Industrie 4.0 productieketen.

Zo blijft Rittal technologische oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarom zullen d
e gekende TS 8 en Flex-Block sokkelsystemen niet meer geleverd worden vanaf november 2018. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

BCTN neemt nieuwe terminal in België in gebruik

De eerste containers van Gheys zijn afgelopen maandag op de nieuwe terminal in Beringen uit de barge gelost. Dit is de derde terminal van BCTN in België.

Nieuwe technologie zorgt voor natuurlijk gebruik armprothese

Een internationaal team van onderzoekers heeft een heel nieuwe aanpak gepresenteerd, die ervoor zorgt dat het aansturen van een prothese natuurlijker aanvoelt voor de gebruiker.

Ingenieursprijs Paul Donners voor STEM-project

Tijdens het Limburgs Ingenieurs Event 2018, een organisatie van ie-net, werd de Ingenieursprijs Paul Donners uitgereikt aan UHasselt studenten Simon Vercruysse en Laurens Osstyn.

Infrabel test drone in strijd tegen kabeldiefstallen

Spoorbeheerder Infrabel voerde onlangs een eerste Belgische nachtvlucht uit met een civiele drone, die buiten het oogbereik van de piloot door het luchtruim vloog.

Belgische en Nederlandse Marine kopen gezamenlijk twaalf mijnenjagers

Naval Group en ECA Group hebben Belgium Naval & Robotics opgezet voor de bouw van deze innovatieve mijnenjagers, waarvoor Flanders Ship Repair onderdelen levert en het onderhoud verzorgt.

Proefvaarten onbemand vaartuig op de IJzer van start gegaan

De Vlaamse Waterweg, POM West-Vlaanderen en KU Leuven zijn, binnen het project ‘Autonoom varen in de Westhoek’, gestart met proefvaarten van een autonoom varend schaalmodel op de IJzer.

Gimv investeert in het Belgische biotechbedrijf

Het Brusselse biotechbedrijf Camel-IDS ontwikkelt innovatieve radiofarmaceutica tegen kanker. het bedrijf haalde onlangs in een serie A-financieringsronde 37 miljoen euro op.

Reditech Group verwerft participatie in Manutechs uit Singapore

Door deze participatie in Manutechs breidt Reditech Group, een specialist in automatiserings­oplossingen voor productiebedrijven, haar activiteiten in de ASEAN-regio verder uit.

RS Components introduceert nieuwe industriële connectoren

RS Components (RS) heeft een nieuwe reeks RS Pro-industriële connectoren onthuld, inclusief schroefaansluitingen, Cage Clamp-veeraansluitingen en behuizingen. De componenten zijn ontworpen voor industriële omgevingen, vooral in geluids- en verlichtingstoepassingen en in de sectoren robotica en machines. >>

Partners