Rittal lanceert nieuw sokkelsysteem voor elke situatie - techniek

Technisch nieuws 21/06/2018 14:10:11

Met het nieuwe sokkelsysteem voor kasten en IT-racks biedt Rittal een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden. Alle voordelen van de huidige sokkelsystemen worden nu gecombineerd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Schrijf je in voor een opleiding machinebouw - invitatie

PROFIsafe-module levert verhoogde veiligheid - techniek

Hydraulische persen van Uniflex leveren proper werk - techniek

Pentahold sluit partnerschap met Advipro

Uniflex HM 665 met Control C.2 sturing - techniek

PTC en Rockwell Automation sluiten strategische samenwerking

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Webinar: Draadnummering

Webinar EPLAN

vrijdag 10 augustus 2018

Onderhoud industriële tandwielkasten

MGH Antwerpen

donderdag 6 september 2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(12/7) North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

(11/7) Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

(10/7) Gezuiverd afvalwater in strijd tegen droogte

(10/7) EnergyVille werkt aan koolstofarme toekomst

(5/7) Tideway verdubbelt productiecapaciteit met nieuw kabellegschip

(5/7) Spin-off vult IT-vacatures in door interne omscholing

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ook de VX25 kasttoebehoren kunnen worden ingebouwd en de sokkel kan worden gebruikt als intelligente kabelrangeerruimte, met een kortere montagetijd, lagere kosten en meer veiligheid.

Het nieuwe sokkelsysteem VX is optimaal afgestemd op het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 en is eveneens volledig compatibel met de bestaande kastsystemen TS, TS IT, SE, CM, PC, IW, TP en TE. Deze sokkel zal in de toekomst de bestaande TS en Flex-Block sokkels vervangen.

Onbeperkte mogelijkheden
Door de compatibiliteit met het uitgebreide assortiment toebehoren biedt het VX sokkelsysteem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor installatie, transport, kabelgeleiding, kabelfixering en sokkelopbouw.

De sokkel heeft een doorlopend 25 mm-raster, waardoor ook de opbouwdelen van de kast, zoals chassis en rails, in de sokkel gebruikt kunnen worden. In de sokkel kunnen niet alleen bevestigingsbeugels en kabelbevestigingsrails worden gemonteerd, maar kunnen met behulp van systeemchassis ook kabels eenvoudig en efficiënt worden opgevangen en vastgezet.

Snelle montage
Het sokkelsysteem, verkrijgbaar in hoogte 100 of 200 mm, bestaat uit sterke hoekstukken met plinten vooraan, achteraan en aan de zijkanten. Hoekstukken en plinten zijn van gelakt plaatstaal (RAL 9005, structuur). De centreerhulp is al op het VX25 kastframe gemonteerd en maakt een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel mogelijk, net als een snelle montage van de hoekstukken.

Nieuw is ook de mogelijkheid om met behulp van de gemonteerde moer in het sokkelhoekstuk, sokkel en kastframe zowel langs de boven- als de onderkant vast te schroeven. Daarna kunnen de plaatstalen plinten eenvoudig worden vastgeschroefd of -geklikt, en weer verwijderd worden in geval de kast met een heftruck moet worden opgetild. De opklikbare plinten zorgen voor een snelle toegang tot de kast waardoor individueel gebruik, bijvoorbeeld als kabelrangeerruimte, mogelijk is.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
De volledig symmetrische hoekstukken en sokkelplinten met dezelfde breedte en hoogte bieden geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo bijvoorbeeld kunnen - de als toebehoren verkrijgbare - geventileerde plinten of plinten met borstelstrips naar keuze aan de zijkant worden gemonteerd of worden vervangen door de voorste/achterste plinten. Bovendien kunnen alle plinten op het hoekstuk worden geklikt of vastgeschroefd.

Voorgemonteerde kooimoeren maken een eenvoudige montage mogelijk. Afhankelijk van de toepassing zijn geen plinten nodig tussen gekoppelde kasten. Een 100 mm hoge plint stabiliseert de sokkelhoekstukken onderling. Verder zorgt de interne koppelbevestiging voor een stabiele koppeling van de hoekstukken. Met behulp van het extra sokkelhoekprofiel kunnen toebehoren zoals chassis en rails gemonteerd worden. <<

Omschakelen naar systeemperfectie
De nieuwe VX sokkel en het nieuwe VX25 kastsysteem zijn volledig ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de sturings- en kastenbouw en de eisen van de Industrie 4.0 productieketen.

Zo blijft Rittal technologische oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarom zullen d
e gekende TS 8 en Flex-Block sokkelsystemen niet meer geleverd worden vanaf november 2018. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

In het havengebied van North Sea Port start een onderzoek naar de mogelijke uitrol van een grootschalige buisleiding-infrastructuur. Hiermee wil men zijn klimaatambities waarmaken.

Parkwind en Jan De Nul bouwen samen nieuw offshore windpark

Jan De Nul Group gaat met windparkontwikkelaar Parkwind (filiaal van Colruyt) Northwester 2 bouwen. Dit wordt het zevende en tevens grootste windpark voor de Belgische kust.

Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

Dankzij een duizendtal innovatieve sensoren, IoT en geavanceerde software krijgt Vlaanderen een uniek intelligent waterbeheersysteem. Een eerste sensor werd onlangs in werking gesteld.

Europees project verhoogt efficiëntie van Big Data-applicaties

Track & Know focust op het onderzoeken, ontwikkelen en exploiteren van een nieuw softwarekader om de efficiëntie te verbeteren van Big Data-applicaties in verschillende sectoren.

EDF kiest Dassault Systèmes en Capgemini voor digitale transformatie

Dassault Systèmes, Capgemini en de Franse elektriciteitsleverancier EDF zijn een samenwerking aangegaan voor de digitale transformatie van de nucleaire activiteiten van deze laatste.

Lancering Europees project voor omzetten CO2 naar brandstof en chemicaliën

Voor dit project is een consortium opgericht, dat bestaat uit acht onderzoekspartners en 29 industriële waarnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Dachser lanceert 26 nieuwe LCL-verbindingen

Dachser heeft zijn netwerk in de divisie zeevracht uitgebreid met 26 nieuwe LCL-verbindingen (Less then Container Load). Ook wordt de vertrekfrequentie van bestaande diensten verhoogd.

Johann Corlemeijer wordt Country Manager Avanade België

Avanade, IT-consultancybedrijf en dochteronderneming van Accenture en Microsoft, koos voor Johann Corlemeijer als de nieuwe Country Manager van Avanade België.

TER lanceert nieuwe Arke positie-eindschakelaar

De Arke positie-eindschakelaar werd ontworpen voor het sturen van bovenloopkranen, hijstoestellen en werktuigmachines, is robuust en betrouwbaar en speciaal ontworpen om optimaal te presteren onder de zwaarste omstandigheden. Elma Components (elektrische aandrijf- & besturingstechniek) is TER’s officiële Benelux-partner. >>

Partners