Rittal lanceert nieuw sokkelsysteem voor elke situatie - techniek

Technisch nieuws 21/06/2018 14:10:11

Met het nieuwe sokkelsysteem voor kasten en IT-racks biedt Rittal een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden. Alle voordelen van de huidige sokkelsystemen worden nu gecombineerd.

Lees hieronder verder   
Verwant

Uniflex lanceert nieuwe industriële pers SL 3-75 - techniek

Lageroplossing van NSK bespaart 130.000 € bij energiecentrale - techniek

Apex Dynamics breidt online calculatietool uit - techniek

Officiële opening ’Sirris Product Development Hub’ - uitnodiging

Zensor instrumenteert Nederlands gerecycleerd fietspad

Textiel-verstevigde kunststof moet vliegtuigen lichter maken

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Hydraulica

SBM Kortrijk

van 12/09/2018 tot 7/11/2018

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Workshops IO-Link technology

BluePoint, Antwerpen

donderdag 20 september 2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(18/9) Sirris lanceert proeflabo rond Artificiële Intelligentie

(17/9) Kunststoffenindustrie verzamelde op eerste Belgian Plastics Day

(13/9) Zensor instrumenteert Nederlands gerecycleerd fietspad

(12/9) Imec.xpand haalt 117 miljoen euro op

(11/9) Pfizer investeert in nieuwe productie-eenheid in Puurs

(10/9) Federale financiering voor IRE SMART-project

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ook de VX25 kasttoebehoren kunnen worden ingebouwd en de sokkel kan worden gebruikt als intelligente kabelrangeerruimte, met een kortere montagetijd, lagere kosten en meer veiligheid.

Het nieuwe sokkelsysteem VX is optimaal afgestemd op het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 en is eveneens volledig compatibel met de bestaande kastsystemen TS, TS IT, SE, CM, PC, IW, TP en TE. Deze sokkel zal in de toekomst de bestaande TS en Flex-Block sokkels vervangen.

Onbeperkte mogelijkheden
Door de compatibiliteit met het uitgebreide assortiment toebehoren biedt het VX sokkelsysteem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor installatie, transport, kabelgeleiding, kabelfixering en sokkelopbouw.

De sokkel heeft een doorlopend 25 mm-raster, waardoor ook de opbouwdelen van de kast, zoals chassis en rails, in de sokkel gebruikt kunnen worden. In de sokkel kunnen niet alleen bevestigingsbeugels en kabelbevestigingsrails worden gemonteerd, maar kunnen met behulp van systeemchassis ook kabels eenvoudig en efficiënt worden opgevangen en vastgezet.

Snelle montage
Het sokkelsysteem, verkrijgbaar in hoogte 100 of 200 mm, bestaat uit sterke hoekstukken met plinten vooraan, achteraan en aan de zijkanten. Hoekstukken en plinten zijn van gelakt plaatstaal (RAL 9005, structuur). De centreerhulp is al op het VX25 kastframe gemonteerd en maakt een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel mogelijk, net als een snelle montage van de hoekstukken.

Nieuw is ook de mogelijkheid om met behulp van de gemonteerde moer in het sokkelhoekstuk, sokkel en kastframe zowel langs de boven- als de onderkant vast te schroeven. Daarna kunnen de plaatstalen plinten eenvoudig worden vastgeschroefd of -geklikt, en weer verwijderd worden in geval de kast met een heftruck moet worden opgetild. De opklikbare plinten zorgen voor een snelle toegang tot de kast waardoor individueel gebruik, bijvoorbeeld als kabelrangeerruimte, mogelijk is.

Nieuwe toepassingsmogelijkheden
De volledig symmetrische hoekstukken en sokkelplinten met dezelfde breedte en hoogte bieden geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo bijvoorbeeld kunnen - de als toebehoren verkrijgbare - geventileerde plinten of plinten met borstelstrips naar keuze aan de zijkant worden gemonteerd of worden vervangen door de voorste/achterste plinten. Bovendien kunnen alle plinten op het hoekstuk worden geklikt of vastgeschroefd.

Voorgemonteerde kooimoeren maken een eenvoudige montage mogelijk. Afhankelijk van de toepassing zijn geen plinten nodig tussen gekoppelde kasten. Een 100 mm hoge plint stabiliseert de sokkelhoekstukken onderling. Verder zorgt de interne koppelbevestiging voor een stabiele koppeling van de hoekstukken. Met behulp van het extra sokkelhoekprofiel kunnen toebehoren zoals chassis en rails gemonteerd worden. <<

Omschakelen naar systeemperfectie
De nieuwe VX sokkel en het nieuwe VX25 kastsysteem zijn volledig ontwikkeld op basis van de vraag naar een hogere productiviteit in de sturings- en kastenbouw en de eisen van de Industrie 4.0 productieketen.

Zo blijft Rittal technologische oplossingen bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarom zullen d
e gekende TS 8 en Flex-Block sokkelsystemen niet meer geleverd worden vanaf november 2018. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Young Champions of the Earth 2018 bekend gemaakt

Zeven jongeren van over de hele wereld werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot “Young Champions of the Earth” voor hun geweldige ideeën rond milieubescherming.

Uniflex lanceert nieuwe industriële pers SL 3-75 - techniek

De nieuwe pers voor de productie van industriële buizen met een DN van 4 tot 75 mm is ideaal voor buizen in gebruik n de voedings- en farma-industrie, alsook voor het maken van brandslangen.

2,5 miljoen euro investeringskapitaal voor InOpSys

De Vlaamse Milieuholding (VMH) investeert voor 1,25 miljoen euro in InOpSys. De bestaande aandeelhouders (Innovation Fund, Gemma Frisius Fund en KU Leuven) dragen 1,25 miljoen euro bij.

Kunststoffenindustrie verzamelde op eerste Belgian Plastics Day

De conclusies van deze Belgian Plastics Day, georganiseerd door sectorfederaties essenscia PolyMatters en Agoria, was dat er geen duurzame toekomst komt zonder hoogwaardige kunststoffen.

Lageroplossing van NSK bespaart 130.000 € bij energiecentrale - techniek

Toen een elektriciteitsproducent ten gevolge van lagerschade frequente storingen ondervond in twee industriële ventilatoren, werd NSK verzocht om een passende oplossing voor te stellen.

Mercedes-Benz presenteert nieuw concept ver voorbij autonoom rijden

Het nieuwe voertuig (Vision Urbanetic) maakt on-demand en efficiënt vervoer van mensen en goederen door steden mogelijk via een zelflerend, autonoom rijdend vlootsysteem.

Asbestprobleem is groter en gevaarlijker dan gedacht

De historische blootstelling aan asbest was groter dan tot nu toe gedacht werd, zo blijkt uit het doctoraatsonderzoek van Laura Van den Borre onder leiding van Prof. Patrick Deboosere (VUB).

Techno Trailer begint aan nieuw schooljaar

Op 12 september konden een 100-tal leerkrachten in het Vormingscentrum in Malle kennismaken met de Techno Trailer werking en gingen zelf aan de slag me de Technoboxen, de Sphero’s, …

Eplan lanceert online efficiency calculator

Hoe efficiënt gaat u als ontwerper of electrical engineer te werk? Doe de test en kom te weten wat voor type gebruiker u bent. Daarbij ziet u ook hoeveel procent u efficiënter kan werken. We geven u telkens enkele handige tips & tricks op maat, zodat u stapsgewijs uw werk versnelt en uw engineering efficiënter maakt! >>

Partners