25% gerecycleerd plastic voor nieuwe Volvo’s vanaf 2025

Het bedrijf heeft een speciale versie van de XC60 T8 plug-in hybrid SUV onthuld, waarbij een aantal componenten van plastic werden vervangen door componenten van gerecycleerd materiaal.

Trefwoorden: #auto's, #gerecyclede vezels, #gerecycled plastic, #Gothenburg Volvo Ocean Race, #PET-flessen, #Verenigde Naties, #Volvo, #XC60 T8 plug-in hybrid SUV

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - Deze alternatieve versie bevat vloerbedekking dat bestaat uit oude PET-flessen en gerecycleerd katoen van kleding. Voor de stoelen werden ook oude PET-flessen gebruikt.

De tunnelconsole, die tussen de voorstoelen in zit, is gemaakt van gerecycleerde vezels en kunststoffen van oude visnetten en maritieme touwen. Van oude gebruikte stoelen werd geluidsabsorberend materiaal voor onder de motorkap gemaakt.

De nieuwe XC60 werd gepresenteerd tijdens de Gothenburg Volvo Ocean Race. Volvo is voor deze race een partnerschap aangegaan met de Verenigde Naties, die campagne voert voor een schone zee.

De autofabrikant heeft ook een oproep gedaan aan leveranciers van de auto-industrie om nauwer samen te werken met autoproducenten om zo duurzaam mogelijke componenten te ontwikkelen.

Martina Buchhauser, Senior Vice President van Global Procurement bij Volvo Cars: “Onze ambities omtrent het gebruik van gerecycled plastic maken deel uit van de doelstelling van ons bedrijf om de impact op het milieu die het bedrijf heeft te minimaliseren."

Vorige maand heeft het bedrijf al laten weten het gebruik van single-use plastic bij al hun faciliteiten en events die het bedrijf organiseert, voor het eind van 2019 uit te bannen. Ook is het van plan om vanaf 2019 al hun nieuwe wagens op elektra te kunnen laten rijden. In 2025 wil het bedrijf 50% van hun wereldwijde verkoop uit volledig elektrische auto's laten bestaan.

Een andere doelstelling is dat alle productiefaciliteiten in 2025 klimaat-neutraal opereren. In januari van dit jaar werd de motorfabriek in het Zweedse Skövde de eerste faciliteit die klimaat-neutraal produceert.