VDL Groep richt nieuw filiaal op in Verenigde Staten

VDL Groep heeft een nieuw toeleveringsbedrijf opgericht in de Amerikaanse staat Georgia. VDL Industries Gainesville is gevestigd in Hall County en zal in september operationeel zijn.

Trefwoorden: #assemblage, #Georgie, #metaalbewerking, #plaatbewerking, #robotlassen, #toeleveringsbedrijf, #VDL Groep, #Verenigde Staten

Lees verder

Techniek

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Het district Hall County ligt in de nabijheid van Atlanta, het belangrijkste industrie-, handels- en financiële centrum van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Op termijn zal het bedrijf werk verschaffen aan ongeveer 100 medewerkers.

Na vestigingen in Richmond (Virginia), Detroit (Michigan), Spartanburg (South Carolina) en twee bedrijven in Fremont (Californië) is de nieuwe locatie het zesde VDL-bedrijf in de Verenigde Staten.

Tot nu toe waren de belangrijkste markten waar het bedrijf zich in de VS op richt de hightech machinebouw en de automotive. Met dit nieuw filiaal begint het industriële familiebedrijf er een eigen productielocatie.

Het nieuwe toeleveringsbedrijf, dat een oppervlakte van 13.500 m² telt, wordt een specialist in metaal- en plaatbewerking, robotlassen en assemblage voor klanten die in Amerika zijn gevestigd en voor klanten die de stap naar de Verenigde Staten maken.

Vanaf de productiestart zullen onder meer de volgende activiteiten ontplooid worden: de productie en/of assemblage van onderdelen voor productielijnen in verschillende industrieën, laadpalen voor elektrische auto’s, stadsmeubilair, chassis voor distributieverkeer, kasten voor railinfra en onderdelen voor sorteercentra.

Rick van Haren is benoemd tot directeur van VDL Industries Gainesville. Hij is de afgelopen 12,5 jaar directeur geweest van VDL Kunststoffen.


Op de foto:
Een delegatie uit Georgia tijdens een bezoek aan de hoofdzetel van VDL in het Nederlandse Eindhoven: (vlnr.) Nico Wijnberg, Abby Turano, Tom Croteau, Mary Waters, Neil Bitting, Ulrike Schauerte.