Kapitaalinjectie van 2,5 miljoen euro voor Pick-it

De Leuvense scale-up Pick-it krijgt een kapitaalinjectie van 2,5 miljoen euro, waarmee het zijn snelle groei van de afgelopen twee jaar wil bestendigen en verder wereldwijd uitbouwen.

Trefwoorden: #3D camera, #kapitaalinjectie, #machine vision, #Pick-it, #picking, #PMV, #robotics, #scale-up, #Urbain Vandeurzen

Lees verder

Techniek

( Foto: Pick-it )

ENGINEERINGNET.BE - Pick-it ontwikkelt innovatieve 3D-camera’s, daarbij horende software en engineering-projecten om doorgedreven automatisatie toegankelijker te maken voor tal van organisaties met industriële robots.

Hun 3D-camera’s en software laten robots van alle bekende constructeurs toe voorwerpen in hun omgeving te zien en te grijpen. Door de artificiële intelligentie die in hun software geïntegreerd werd kunnen industriële processen zoals bin picking, machine loading en depalletizing volledig geautomatiseerd worden.

Het product kon meteen een aantal gevestigde waarden overtuigen: Saint Gobain, Continental, Procter & Gamble en Hutchinson gebruiken het al in hun productieafdelingen.

Om die verdere groei te verwezenlijken wil het bedrijf nog meer inzetten op een globaal partnernetwerk van lokale distributeurs en een versterkte interne sales- en supportorganisatie.


Deze kapitaalinjectie komt van investeringsmaatschappij PMV en Urbain Vandeurzen, die voorzitter van de raad van bestuur van Pick-it wordt.