Aanwervingsactiviteit blijft aanhouden

Uit de nieuwe ManpowerGroup Barometer blijkt dat op nationaal niveau 6% van de bevraagde werkgevers plannen heeft om aanwervingen te doen. Slechts 2% voorziet een inkrimping.

Trefwoorden: #conjunctuur, #economie, #Manpower Group, #vacatures, #werkgever

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 9 werkgevers op 10 (91%) zijn van plan hun loonmassa op hetzelfde niveau te houden.

Na correctie van de seizoenvariaties bereikt de Nettotewerkstellingsprognose de positieve waarde van +4. Dat is een status quo ten opzichte van het vorige kwartaal en in vergelijking met het derde kwartaal van 2017.

De tewerkstellingsvooruitzichten voor het volgende kwartaal zijn in de drie gewesten van het land positief. De werkgevers tonen zich optimistischer in Brussel (+5) en Vlaanderen (+4), terwijl de prognoses in Wallonië veel gematigder zijn (+1).

De meest optimistische vooruitzichten worden in de sector Landbouw en visserij (+17) opgetekend. De wervingsintenties zijn ook bijzonder gunstig in de sectoren Elektriciteit, gas en water en Financiën, verzekering, vastgoed en diensten (beide +7), en in mindere mate in de sector Transport en logistiek (+5).

De werkgevers verwachten ook een positieve wervingsactiviteit in de Bouwsector (+4) en in de sectoren Groot- en detailhandel, Extractieve industrie en Openbare diensten, onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening (alle drie +3). Verder zullen de sectoren Horeca (+1) en Maakindustrie (0) weinig evolueren.

De werkgevers van de vier bedrijfssegmenten, opgedeeld op basis van de omvang van hun personeelsbestand, anticiperen op een positieve wervingsactiviteit van juli tot september 2018. De werkgevers van de middelgrote bedrijven (50-249 werknemers) hebben het grootste vertrouwen.


(Infographics: ManpowerGroup)

Nettotewerkstellingsprognose: het verschil tussen het percentage werkgevers dat aanwervingen plant en het percentage werkgevers dat ontslagen voorziet.