Unifly en Huawei zoeken oplossing voor toenemend droneverkeer

Huawei Technologies en Unifly hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om samen te werken op het gebied van Unmanned Traffic Management (UTM)-systemen.

Trefwoorden: #drone, #Huawei, #samenwerking, #Unifly, #Unmanned Traffic Management, #UTM

Lees verder

Techniek

( Foto: Unifly )

ENGINEERINGNET.BE - Het MoU omvat zowel onderzoek en ontwikkeling als een gezamenlijke marktbenadering voor het beheer van onbemande luchtvaartuigen (UAS of drone).

De wereldwijde markt voor drones groeit snel omdat drones hun meerwaarde bewijzen in diverse markten zoals landbouw, olie en gas en logistiek.

Aangezien het aantal drones in het luchtruim boven onze steden en dorpen dramatisch toeneemt, is een belangrijk punt voor de nationale burgerluchtvaartautoriteiten (CAA) en verleners van luchtvaartnavigatiediensten (ANSP's) hoe deze disruptive technologie kan worden toegestaan en toch beheerst wordt.

Huawei heeft een technologie ontwikkeld om drone-gebruikers te identificeren en te lokaliseren op basis van de simkaart van de operator. Deze technologie in combinatie met Unifly's Unmanned Traffic Management (UTM) platform stelt ANSP's in staat om drones veilig en secuur in het luchtruim te integreren.

Door gebruik te maken van wereldwijd gestandaardiseerde cellulaire technologie om officiële agentschappen en drone-operators te verbinden, maakt het UTM-platform van Unifly het mogelijk om de drones niet alleen in real-time te volgen, maar ook om te bepalen wie er vliegt, waar men vliegt en of ze daar wel mogen zijn.

In lijn met initiatieven zoals U-space, die de luchtvaartstrategie en het regelgevingskader van de EU ondersteunen om druk dronevliegverkeer mogelijk te maken, omvat het platform van Unifly ook belangrijke digitale technologieën voor vluchtplanning, luchtruimbeheer, live opvolging en dynamisch situationeel bewustzijn.


Op de foto (vlnr.): Koen Meuleman, CFO van Unifly en Alex Wang Yufeng, President van Huawei Wireless X Labs.