Siemens neemt leverancier van slimme IoT-systemen over

Siemens Building Technologies Division heeft Enlighted overgenomen, een succesvolle speler in de slimme gebouwenindustrie en brengt een geavanceerd digitaal waarnemings-systeem op de markt.

Trefwoorden: #BIM, #Building Information Modeling, #Enlighted, #gebouwen, #gebouwenmanagement, #Internet of Things, #overname, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Enlighted )

ENGINEERINGNET.BE - Enlighted heeft zijn technologische leiderspositie verworven met een IoT-platform van wereldklasse voor commercieel vastgoed. Het platform bestaat uit multifunctionele sensoren, gedistribueerde computerisering, een eigen netwerk en softwaretoepassingen.

De slimme sensoren die gegevens veilig naar de cloud streamen vormen het kloppende hart van dit platform. Bovendien zorgt het voor een lager energieverbruik, verbeterd ruimtegebruik, beter milieubeheer en uitgebreider gebruik van de bedrijfsmiddelen mogelijk.

Enlighted zal bestuurd worden als een onafhankelijke juridische entiteit en als volledige dochteronderneming van Siemens Industry.

Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële gegevens bekend te maken. De overname zal naar verwachting afgerond worden in het derde kwartaal van 2018.