5,3 miljoen euro voor nieuw demo-centrum Log!Ville

Het Antwerpse Speerpunt-cluster VIL wil eind 2020 het nieuwe centrum voor de logistieke sector openen, dat gericht is op innovatieve technologie en de valorisatie van logistieke kennis.

Trefwoorden: #demonstratiecentrum, #EFRO, #Hermesfonds, #Log!Ville, #logistieke sector, #Niel, #POM Antwerpen. Vlaamse regering, #valorisatie, #VIL, #Wetenschapspark Universiteit Atnwerpen

Lees verder

Techniek

( Foto: POM Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe demonstratiecentrum Log!Ville wordt gebouwd op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen van Niel. De focus van het centrum ligt op state-of-the-art technologie en vooral ook op “technologies of the future”.

Het centrum gaat ondernemingen uit de logistiek en aanverwante sectoren de gelegenheid bieden om innovatieve technologieën en concepten live en virtueel uit te testen, te demonstreren en te beleven. Andere doelgroepen zijn de medewerkers van logistieke bedrijven en buitenlandse bedrijven, waarvoor Log!Ville een kennismakingsplatform zal zijn.

Proefprojecten worden nu nog maar mondjesmaat omgezet naar echte commerciële projecten, ook als er een positieve businesscase aan ten grondslag ligt. Het nieuwe centrum moet daar verandering in gaan brengen. Hier zet het een gespecialiseerde belevingsruimte voor in, alsmede het demonstratiecentrum.

Het project behelst de bouw, inrichting en exploitatie van het 2.500 m² grote demonstratiecentrum, bestaande uit een virtueel gedeelte met onder meer multimediaopstellingen en virtual reality, een modulair gedeelte, testruimte, kantoorruimte en vergaderzalen.

Het projectbudget bedraagt ongeveer 5,3 miljoen euro, waaraan de Vlaamse regering ongeveer 2,1 miljoen euro en circa 527.000 euro bijdraagt, via respectievelijk de EFRO-middelen en het Hermesfonds.

POM Antwerpen functioneert als de bouwheer van het project en VIL neemt de rol van inrichter en exploitant op zich. Beide partijen staan in voor de rest van de financiering.

Plan is om in juni 2019 de eerste steen van het gebouw te kunnen leggen. De bouwwerkzaamheden moeten in april 2020 klaar zijn, waarna het centrum ingericht kan worden. In september 2020 is VIL voornemens om Log!Ville officieel in te huldigen.