Plastic bekers worden gerecycleerd tot zitbank

AB InBev heeft een pilootproject gelanceerd waarbij het plastic bekers via 3D printing recycleert tot zitbanken. Zo werd begin deze week met 500 kg PET-afval een meubel geprint.

Trefwoorden: #3D printen, #AB InBev, #brouwer, #hergebruik, #plastic beker, #recycleren

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - Naar aanleiding van Wereldmilieudag installeerde de brouwer, in primeur de eerste enorme mobile 3D printer tijdelijk in Leuven.

Deze printer printte naast het kantoor van AB InBev meubels van de meer dan 500 kilogram PET-afval dat werd verzameld, gesorteerd en gerecycleerd op Tomorrowland 2017.

Jean-Jacques Velkeniers, AB InBev President West-Europa: “We zetten mensen zowel intern als extern aan om te recycleren en afval goed te triëren. Duurzaamheid en een groen beleid zijn voor ons daarom cruciaal.”

De 3D-printing kwam tot stand in samenwerking met The One Project, een 360° platform dat plastic afval omvormt tot nieuwe, nuttige objecten. Als pilootproject zullen de banken op het plein naast het kantoor en op de terrassen van het gebouw worden geplaatst. Nadien zal het project worden geëvalueerd.