• 07/06/2018

IWIP-opleidingen tot gediplomeerd lasinspecteur - uitnodiging

De opleiding 'International Welding Inspection Personnel (IWIP), is zeer interessant voor mensen die in hun functie veel met kwaliteit, kwaliteitsdossiers en keuringen te maken hebben.

Trefwoorden: #gediplomeerd lasinspecteur, #IWIP-opleidingen, #lassen, #opleiding

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Opleiding IWIP-levels S en C: Deze internationaal erkende opleiding met diploma en heeft als belangrijkste pijlers lastechniek, NDO en kwaliteitsborging, en dit zowel theorie als praktijk.

De IWIP-opleidingen bieden aldus toekomstige lasinspecteurs een brede kwaliteitscontrolefunctie. Hierbij zal hij/zij instaan voor de organisatie en opvolging van de lasinspecties, het samenstellen van de kwaliteitsdossiers en treedt hij/zij dus op als coördinator van de lasinspecties.

BIL organiseert de lasinspectie-opleiding voor de twee hoogste niveaus, zijnde niveau C comprehensive-uitgebreid en niveau S standard. Deze opleidingen kunnen rechtstreeks worden aangevat als vervolgopleiding voor lascoördinatoren IWE, IWT IWI-C of IWS IWI-S. Deze inspectie-opleidingen duren 1 semester op een frequentie van 1 dag/week.

Summerschool WT vooropleiding IWIP
Voor diegenen die niet beschikken over een lascoördinatiediploma om rechtstreeks aan de IWIP-opleiding te kunnen beginnen, organiseert het BIL vooraf een verkorte vooropleiding lastechnologie.

Na een initiatiedag op 21 juni 2018, bestaat deze cursus uit zelfstudie aan de hand van cursusmateriaal en een summerschool lastechnologie, De summerschool omvat 1 week voltijds les eind augustus.

Deze vooropleiding moet de cursist in staat stellen om zich afdoende voor te bereiden op het toelatingsexamen voor de IWIP-opleiding. Ook hier maken we onderscheid in levels S en C.

Meer info over deze opleidingen: www.bil-ibs.be/opleiding

Voor meer informatie:
Hilde Moens, Training Manager Operational
hilde.moens@bil-ibs.be - Tel.: +32 (0)2 260 11 70



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.