Belgische bedrijven ook actief op WK voetbal

Na lobbywerk van de Agoria Sports and Entertainment Technology Club gingen 11 Belgische bedrijven aan de slag voor het WK in Rusland. De opdrachten zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro.

Trefwoorden: #Agoria, #EVS, #Expo-Line, #Grassmaster, #Lancer Europe, #NEP Belgium, #Rockfon, #Veldeman, #Vergokan, #voetbal, #WK, #WNM, #Wollux

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen.

Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want onze bedrijven spelen in zowat elk WK-onderdeel een belangrijke rol. 'Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven', juicht Marc Lambotte, CEO van Agoria.


(bron en foto: Agoria)

Dit zijn de elf bedrijven:

  1. Expo-line uit Tessenterlo is leverancier van Vanishingsprays en holsters voor de FIFA-scheidsrechters.
  2. Veldeman uit Bree bouwde vlak naast het Luzhniki stadion 3 gebouwen (ongeveer achtduizend vierkante meter) voor permanent en tijdelijk gebruik.
  3. 16 WK wedstrijden zullen gespeeld worden op een GrassMaster grasmat uit Dendermonde.
  4. Vergokan uit Oudenaarde levert kabeldraagsystemen en vloergootsystemen aan acht WK-stadions.
  5. Lancer Europe uit Zaventem levert technische drankapparaten
  6. NEP Belgium uit Rotselaar is leverancier van 130 4K-camera's en 128 medewerkers in 6 stadions.
  7. EVS (Seraing) zorgt voor productie-infrastructuur die herhalingen en slow motions van wedstrijdfases in het stadion mogelijk maken.
  8. WNM (eveneens uit Seraing) levert de volledige draadloze intercomoplossing aan de 12 locaties in heel Rusland en zorgt voor ervaren geluidstechnici om het internationale signaal te geven aan de TV-stations over de hele wereld.
  9. Rockfon uit Wijnegem zorgt voor akoestische panelen in zeven stadions, de nieuwe voetbalopleidingsbasis Roschino, het perscentrum in Moskou en diverse hotels.
  10. Het Ukkelse Telelingua International versterkt via vertalingen de interne en externe communicatieprojecten voor bedrijven die direct of indirect verbonden zijn met de organisatie van Rusland 2018.
  11. Wollux uit Moeskroen maakte onder andere vlaggen, cubica's, A4 stickers, roll-ups, PVC banners, banners, tapijten... voor diverse klanten die leveren in het kader van Rusland 2018 en ook aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond.