Maandrecord voor containeroverslag in Antwerpse haven

Het Antwerps Havenbedrijf noteerde de voorbije maand een recordoverslag van 1 miljoen TEU containers. Dit resultaat bevestigt dat de haven afstevent op haar maximale containercapaciteit.

Trefwoorden: #containeroverslag, #economie, #groei, #haven, #Havenbedrijf Antwerpen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Havenbedrijf Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - De haven van Antwerpen groeit nu al vijf jaar op rij. In het eerste kwartaal van 2018 steeg de containertrafiek met 9,5% ten opzichte van de eerste drie maanden van 2017. Na dit recordkwartaal noteert het Havenbedrijf nu een recordmaand met een groei van 9,6%.

Jacques Vandermeiren, CEO van Havenbedrijf Antwerpen: “Dit nieuwe record bevestigt eens te meer onze prognoses dat de haven binnen afzienbare tijd met een capaciteitstekort te maken zal krijgen en dat de vraag naar extra capaciteit steeds dringender wordt.”

Die groei is nodig om de directe en indirecte tewerkstelling te garanderen. Recente cijfers van de Nationale Bank bevestigen de rol van de haven als krachtigste economische motor van België.

Marc Van Peel, schepen voor haven: “Wij dringen aan op een snelle beslissing van de Vlaamse Regering om te bepalen waar de nodige extra containercapaciteit in de haven van Antwerpen gerealiseerd zal worden.”

De haven van Antwerpen levert 10,8 miljard euro directe toegevoegde waarde en 9,4 miljard indirecte toegevoegde waarde en geeft daarmee werk (direct en indirect) aan zo’n 143.000 werknemers.