Studenten onthullen supersnelle elektrische racewagen

De Umicore Pulse, de nieuwste elektrische racewagen van de KU Leuven en de Thomas More-hogeschool, werd onlangs voorgesteld. De studenten hebben de wagen volledig zelf ontworpen en gebouwd.

Trefwoorden: #elektrische racewagen, #Formula Electric Belgium, #studenten, #studententeam, #Umicore Pulse

Lees verder

research

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Gedurende negen maanden hebben de studenten gesleuteld en gebouwd aan hun exemplaar van de nieuwe generatie elektrische racewagens.

De carrosserie, het batterijpakket, de boordcomputer en tal van andere onderdelen produceerden ze volledig zelf. De Umicore Pulse weegt amper 200 kg, heeft 201 pk en haalt 100 km/u in amper 2,6 seconden.

Wannes Vanheusden, student industrieel ingenieur: “We trainen niet enkel onze technische vaardigheden, maar leren ook werken in team en maken de volledige ontwikkeling van A tot Z mee.”

De volgende maanden zal blijken of hun werk ook internationaal van topkwaliteit is. De hele zomer lang strijden ze tijdens verschillende Formula Student-competities om een podiumplaats tegen honderden andere studententeams wereldwijd. De competitie brengt hen onder meer in Nederland en Tsjechië.

Daarbij speelt niet enkel de snelheid van de wagen een rol, ook het ontwerp van de wagen wordt beoordeeld. De eerste competitie vindt plaats op 9 juli op het TT-circuit Assen in Nederland, en de studenten hebben het volste vertrouwen in hun wagen.