Annick De Poorter wint AIG Engineer of the Year 2018 award

Annick De Poorter, R&D-directeur bij Ontex, werd uitgeroepen als AIG Engineer of the Year 2018 door de alumnivereniging AIG en de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur (UGent).

Trefwoorden: #AIG Engineer of the Year award, #Annick De Poorter, #duurzaamheid, #ingenieur, #Ontex, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - Zij haalde het van 18 andere nominaties en kreeg de prijs uitgereikt uit handen van Rik Van de Walle, rector van de Universiteit Gent.

Ingenieur Annick De Poorter realiseerde de voorbije jaren enkele innovaties, die resulteerden in duurzame producten, minder materialen en een efficiëntere logistiek bij het bedrijf.

Er werd onder andere een organische tampon range ontwikkeld, gemaakt op basis van organisch katoen en met een bio-plastic applicator op basis van suikerriet.

In Europa, Turkije, Mexico lanceerde Ontex de Flexfit-luier die dunner en comfortabeler is voor de baby en werd ook een lichtere versie van één van hun voornaamste incontinentiemerken gecreëerd.


Over Annick De Poorter
Zij werd in 1970 geboren in Gent. In 1995 studeerde ze af als burgerlijk ingenieur textielkunde aan de Universiteit Gent en begon ze haar carrière als wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit in de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, vakgroep Textielkunde.

Op het einde van 1996 zette ze de stap van het labo naar de fabriek en ging ze aan de slag bij textielgroep Libeltex. In 2003 begon ze bij Ontex, als R&D Manager voor dameshygiëneproducten. Sinds 2006 heeft ze een zitje in het management comité.

In 2009 werd ze R&D & Quality director van de groep, in 2010 kwam daar nog de bevoegdheid voor duurzaamheid bij.