Punch Powertrain en Chinese XPT sluiten joint venture overeenkomst

Punch Powertrain en het Chinese XPT hebben een joint venture overeenkomst gesloten voor de vestiging van een nieuwe fabriek in Nanjing, voor de productie van elektrische aandrijvingen.

Trefwoorden: #elektrische aandrijvingen, #joint venture, #Punch Powertrain, #XPT

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Deze joint venture heeft tot doel het produceren van elektrische aandrijvingen voor volledig elektrische voertuigen.

In de vestiging in Nanjing, waar aandrijfsystemen van beide partners geïndustrialiseerd zullen worden, zal 10 miljoen euro geïnvesteerd worden. Design en ontwikkeling van huidige en toekomstige producten zal echter uitgevoerd worden door de partner-bedrijven zelf. Hiervoor hebben beiden de volledige knowhow en uitrusting in huis.

Bij de opstart van de samenwerking zal één single speed elektrische transmissie van Punch Powertrain en één van XPT in productie gebracht worden in begin van 2019.


ACHTERGROND
XPT is een Chinese globale startup, die zich richt op e-aandrijfsystemen, waaronder elektrische transmissies en energie opslag systemen. Het bedrijf is werkzaam als onderdeel van de autofabrikant NIO.