Nieuw online platform voor lege magazijnruimten bij Belgische bedrijven

De Nederlandse start-up Stockspots, de zogenaamde Airbnb van magazijnruimten, is door een investering van de logistieke vastgoedgroep Montea nu ook actief in België.

Trefwoorden: #België, #logistiek vastgoed, #magazijnruimte, #Montea, #Nederland, #online platform, #Peter Demuynck, #Stockspots

Lees verder

Techniek

( Foto: Stockspots )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven die opslagruimte beschikbaar hebben, kunnen die vanaf nu ook via het online platform Stockspots aanbieden aan bedrijven die er nood aan hebben. En omgekeerd: wie voor een korte periode op zoek is naar extra magazijnruimte, kan die voortaan ook makkelijk online vinden.

Montea, één van de marktleiders in de logistieke vastgoedsector, investeert in de veelbelovende Nederlandse start-up en heeft grote verwachtingen over de lancering in België en Frankrijk.

De meeste bedrijven hebben volgens onderzoek opslagruimte die meer dan geregeld voor 30% leeg staat. En dat terwijl sommige andere ondernemingen, groot of klein, juist voor een heel specifieke periode op zoek zijn naar extra opslagruimte. Bijvoorbeeld als het gaat om seizoensgebonden artikelen, promotionele acties of overproductie.

Stockspots matcht beide groepen met elkaar en gaat daarbij verder dan Airbnb door intern de facturatie te doen. Ook krijgen gebruikers op het platform real-time voorraad- en zendinginformatie en kunnen fullfilment diensten worden afgenomen.

In Nederland is het online platform sinds vorig jaar oktober actief. In amper een paar maanden tijd groeide het uit tot een van de belangrijkste logistieke online platformen. In België springt Montea nu als eerste op de kar door een partnerschap met de start-up af te sluiten.

Montea rekent erop dit najaar al een aanbod van honderd magazijnen met beschikbare ruimte in België te hebben. Enkele tientallen bedrijven lieten al weten op zoek te zijn naar extra tijdelijke opslagcapaciteit.

“De wereld is in volle verandering en de logistiek moet volgen. Zo zijn er meer en meer bedrijven die geen groot magazijn nodig hebben, maar een stockageplaats voor slechts een aantal paletten," aldus Peter Demuynck, CCO van Montea.

"En niet voor negen jaar, maar voor een aantal weken of maanden, en bij voorkeur zo dicht mogelijk bij een heel specifieke locatie. Het is aan dit soort disruptieve innovaties dat onze logistieke sector nood heeft.”