PSA Groupe kiest Punch Powertrain voor elektrisch transmissiesysteem

Als onderdeel van hun elektrificatiecampagne heeft Groupe PSA Punch Powertrain geselecteerd voor het leveren van hun nieuwste generatie gepatenteerde e-DCT systemen tegen 2022.

Trefwoorden: #elektrische motor, #hybride motor, #Mild Hybrid voertuigen, #PSA Groupe, #Punch Powertrain

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Groupe PSA heeft haar overschakeling naar geëlektrificeerde voertuigen Mild Hybrid (MHEV), Elektrische Voertuigen (EV) en Plug-in Hybrides (PHEV) actief versneld met als doel een 100% geëlektrificeerd aanbod te ontwikkelen tegen 2025.

In deze context is het een strategische beslissing van de groep om Punch Powertrain aan te duiden als leverancier van zijn volgende generatie geëlektrificeerde transmissiesystemen.

De hoofdreden hiervoor is hun geavanceerde en gepatenteerde DCT-ontwerp, dat minder componenten gebruikt en dus tot een lichter en compacter transmissiesysteem leidt.

Hiernaast levert het systeem uitstekende prestaties en gunstig brandstofverbruik aan een competitieve prijs. Het is de volgende generatie van dit ontwerp, met een 48V motorconfiguratie, dat door Groupe PSA in haar voertuigen zal worden geïnstalleerd.