Plannen Aerocircular in stroomversnelling

Aerocircular, de groene startup op de luchthaven van Oostende, gaat in september van start met de bouw van loodsen om vliegtuigen te ontmantelen en te recycleren.

Trefwoorden: #Aerocircular, #bouwwerken, #loodsen, #ontmantelen, #Oostende, #recyclage, #vliegtuigen

Lees verder

Techniek

( Foto: Aerocircular )

ENGINEERINGNET.BE - “Sinds eind maart zitten alle actoren op dezelfde lijn om de bouwwerken aan te vatten,” zei Fio Van Steenlandt, directeur HR & Legal Affairs bij Aerocircular.

Het bedrijf had al langer de bouw- en milieuvergunning op zak om op de Oostendse luchthaven een 4.500 m² grote loods, 4.000 m² magazijn en 500 m² bureaus te bouwen om er vliegtuigen te ontmantelen en te recycleren. Nu nog de rest…

“We starten op 1 september.” Voor tooling werkt het bedrijf o.a. samen met Hilti dat voor die tijd een portaalzaag zal leveren. De zaagmachine met diamantkabel meet 800 cm bij 800 cm en kan de romp van een passagiersvliegtuig doormidden snijden.

Het bedrijf heeft ondertussen ‘letters of intent’ van meerdere klanten. “Lufthansa Technik is partner.” Ondertussen startte het ook werkzaamheden op de Al Ain luchthaven in Abu Dhabi.

“Het gaat er snel”, verwacht Van Steenlandt. Het bedrijf stond onlangs op de Educavia-jobbeurs in Oostende met vacatures voor 20 techniekers, vier teamleaders en twee magazijniers.