Gimv verwerft meerderheidsbelang in Laser 2000

Gimv heeft een overeenkomst bereikt om 75% van de aandelen in Laser 2000, Europees marktleider in het aanleveren van fotonische of opto-elektronische oplossingen, te verwerven.

Trefwoorden: #fotonische oplossingen, #Gimv, #investering, #Laser 2000, #opto-elektronische oplossingen

Lees verder

Techniek

( Foto: Laser 2000 )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de onderhandelingen werd eveneens nog overeengekomen dat de oprichter en gedelegeerd bestuurder Armin Luft een minderheidsbelang in het bedrijf behoudt.

Laser 2000 werd opgericht in 1986 en is sindsdien uitgegroeid tot een leidende onafhankelijke Europese distributeur van innovatieve laser- en fotonica-oplossingen. Het uitgebreide productassortiment van het bedrijf strekt zich uit van lasers en lichtbronnen voor materiaalbewerking, over metrologie en glasvezel, 3D-beeldverwerking, optische meetinstrumenten tot camera's.

Het bedrijf is een pionier in de fotonica-industrie en kan bogen op een langetermijnrelatie met zijn klanten en leveranciers. Het levert aan gerenommeerde bedrijven en onderzoeksinstellingen actief op het gebied van automatisering en sensortechnologie, optische communicatie en netwerktechnologie, biotechnologie en geneeskunde, de automobielindustrie en lucht- en ruimtevaarttechnologie.

De onderneming, met hoofdzetel in het Duitse Weßling en 65 medewerkers, kende de afgelopen jaren een continue groei, onder meer door de oprichting van een aantal Europese filialen (Frankrijk, Spanje, Zweden) en de aanhoudende groei van de fotonica-markt.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en er werden geen verdere financiële details over de transactie bekendgemaakt.