Jan De Nul bouwt offshore windmolenpark in Taiwan

Jan De Nul Group sloot onlangs samen met Japanse partner Hitachi een contract voor het bouwen van het Changhua Offshore Windfarm Phase 1 Project in Fangyuan, voor de Taiwanese Westkust.

Trefwoorden: #contract, #expertise, #Hitachi, #Jan De Nul, #offshore windenergie, #Taiwan, #tyfoongolven, #tyfoonwinden, #windpark

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - In totaal zal het consortium Jan De Nul - Hitachi 21 5,2 MW windturbines op zee installeren in opdracht van staatsbedrijf en energieleverancier Taiwan Power Company. Het totale project heeft een waarde van ongeveer 700 miljoen euro, waarvan twee derde voor rekening van dit consortium.

Het contract van Jan De Nul voor dit project omvat het volledige ontwerp, de fabricatie en de installatie van alle funderingen, het leveren en leggen van de off- en onshore kabels, het upgraden van de elektrische installaties en het transformatorstation en het plaatsen van de windturbines, evenals het onderhoud voor een periode van vijf jaar.

Hitachi is dan weer verantwoordelijk voor de bouw, de montage, de werking en het onderhoud (O&M) en alle andere werken met betrekking tot de 21 offshore windturbines met “downwind rotor”, elk met een productiecapaciteit van 5,2MW.

Een bijzonder aspect van het ontwerp is dat de funderingen en windturbines bestand moeten zijn tegen tyfoongolven en -winden en tegen seismische belastingen.

Het grond- en zeebodemonderzoek nodig voor het ontwerp van de funderingsstructuren, zal in mei 2018 worden opgestart. De bouw van de funderingen en windturbines is gepland voor 2019 om deze begin 2020 te kunnen afleveren.

De start van de installatiewerken is voor begin 2020 en de totale oplevering van het project zal gebeuren eind december van datzelfde jaar.