Nieuwe wedstrijd: Food At Work Techno Awards

Een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas won deze wedstrijd met een door hen ontwikkelde mobiele deegdoseringsmachine die de productie van wafels 30% sneller laat lopen.

Trefwoorden: #Emmaüsinstituut, #Fevia, #Food At Work Techno Awards, #FrieslandCampina, #Lily’s Cakes, #mobiele deegdoseringsmachine, #vernevelingsinstallatie, #Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas

Lees verder

Techniek

( Foto: Fevia - winnaar Ecotrophelia Award )

ENGINEERINGNET.BE - Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, organiseert jaarlijks de Food At Work Student Awards.

Dit jaar werd er een nieuwe, vierde wedstrijd gelanceerd: de Food At Work Techno Awards voor leerlingen uit het technisch onderwijs en beroepsonderwijs.

De eerste editie van deze nieuwe wedstrijd is gewonnen door een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas. Zij hebben voor Lily’s Cakes een mobiele deegdoseringsmachine ontwikkeld die de productie van wafels 30% sneller laat lopen. De tweede prijs ging naar een team van het Emmaüsinstituut uit Aalter dat een automatische vernevelingsinstallatie ontwierp voor FrieslandCampina.

Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen: “Door de toenemende automatisering in onze sector zoeken we vooral technisch geschoolde medewerkers, zoals technisch operatoren, electromechaniekers of storingstechniekers. Met de Food At Work Techno Awards zorgen we dat leerlingen in onze bedrijven een technische uitdaging aangaan. Zo ervaren ze vanaf de eerste rij welke opportuniteiten onze sector hen kan bieden: stabiel werk in een innovatieve sector.”

Aan de Food At Work Student Awards deden in totaal 30 jongerenteams mee die hun voedingsproduct van de toekomst ontwikkelden. Duurzaamheid en gezonde producten waren hierbij belangrijk thema's.


Een vakjury koos ook nog drie winnaars voor de andere onderdelen:

  1. Team KU Leuven won de Food At Work Ecotrophelia Awards met een gezond pizzadeeg gemaakt met bierdraf, bierwort en biergist van lokale brouwers.
  2. Team van Ter Groene Poorte won de Food At Work Awards Vlaanderen met een hartig en vezelrijk koekje op basis van restvezels uit de fruitsapindustrie en van snijdingen van spek.
  3. Team van Athénée Royal Agri St. Georges won de Food At Work Awards Wallonië met een frisdrank op basis van gerecupereerd siroop uit abrikozenconserven, in combinatie met een extract van exotische vruchten, en dat lithothamne bevat. Dit is een kalkwier met een hoog gehalte aan calcium.