Nieuwe wedstrijd: Food At Work Techno Awards

Bedrijfsnieuws 3/05/2018 8:14:52

Een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas won deze wedstrijd met een door hen ontwikkelde mobiele deegdoseringsmachine die de productie van wafels 30% sneller laat lopen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Stimulans Vlaamse en Nederlandse aquacultuur in Interreg-project Aquavlan2

Project “SeaConomy”: zorgt zeewier voor duurzamere voedselvoorziening ?

UV-Robot (bijna) in de serre

Nieuwe wedstrijd: Food At Work Techno Awards

Tomaten groeien op restwater van suikerbieten

Nieuwe Europees project rond waardeketen van algenproductie opgestart

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Optimaliseren en integreren van mijn onderhoudsplan in de bedrijfsprocessen

SBM Gent

van 16/05/2018 tot 6/06/2018

Expert in onderhoudsmanagement: Maintenance & Reliability Engineering, Storingen en onderhoudsplanning

Bluepoint Antwerpen

van 24/05/2018 tot 28/06/2018

Bedrijfsbezoek nieuwe gebouwen Endress + Hauser

Carlistraat - Evere

van 29/05/2018 tot 21/06/2018

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(23/5) Sector vraagt standaardisatie glazen drankflessen met statiegeld

(23/5) UGent-fysicus Frank Verstraete wint Francqui-Prijs 2018

(22/5) DAF en VDL bouwen samen elektrische vrachtwagens

(22/5) Arcadis aangesteld voor engineeringstudies fase 1 Oosterweelverbinding

(17/5) Flanders Make investeert 15 miljoen euro in West-Vlaanderen

(16/5) Inhuldiging grootschalig Europees batterijproject op Terhills-site

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, organiseert jaarlijks de Food At Work Student Awards.

Dit jaar werd er een nieuwe, vierde wedstrijd gelanceerd: de Food At Work Techno Awards voor leerlingen uit het technisch onderwijs en beroepsonderwijs.

De eerste editie van deze nieuwe wedstrijd is gewonnen door een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas. Zij hebben voor Lily’s Cakes een mobiele deegdoseringsmachine ontwikkeld die de productie van wafels 30% sneller laat lopen. De tweede prijs ging naar een team van het Emmaüsinstituut uit Aalter dat een automatische vernevelingsinstallatie ontwierp voor FrieslandCampina.

Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen: “Door de toenemende automatisering in onze sector zoeken we vooral technisch geschoolde medewerkers, zoals technisch operatoren, electromechaniekers of storingstechniekers. Met de Food At Work Techno Awards zorgen we dat leerlingen in onze bedrijven een technische uitdaging aangaan. Zo ervaren ze vanaf de eerste rij welke opportuniteiten onze sector hen kan bieden: stabiel werk in een innovatieve sector.”

Aan de Food At Work Student Awards deden in totaal 30 jongerenteams mee die hun voedingsproduct van de toekomst ontwikkelden. Duurzaamheid en gezonde producten waren hierbij belangrijk thema's. << (Lydia Heida) (foto: Fevia - winnaar Ecotrophelia Award)

Een vakjury koos ook nog drie winnaars voor de andere onderdelen:

  1. Team KU Leuven won de Food At Work Ecotrophelia Awards met een gezond pizzadeeg gemaakt met bierdraf, bierwort en biergist van lokale brouwers.
  2. Team van Ter Groene Poorte won de Food At Work Awards Vlaanderen met een hartig en vezelrijk koekje op basis van restvezels uit de fruitsapindustrie en van snijdingen van spek.
  3. Team van Athénée Royal Agri St. Georges won de Food At Work Awards Wallonië met een frisdrank op basis van gerecupereerd siroop uit abrikozenconserven, in combinatie met een extract van exotische vruchten, en dat lithothamne bevat. Dit is een kalkwier met een hoog gehalte aan calcium.


Leestips
Fevia wil vacatures invullen met Food At Work Days

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

UGent-fysicus Frank Verstraete wint Francqui-Prijs 2018

UGent-fysicus Frank Verstraete krijgt deze wetenschapsprijs voor zijn grensverleggend onderzoek in de kwantummechanica. Hij ontwikkelde de “Quantum Tensor Networks”.

Excelleren vergt nu meer dan Excel - column

Het handmatig bijhouden van spreadsheets in Excel is in de industrie nog steeds heel gewoon. Het energieverbruik, de productie, stilstand, zieken, het aantal gewerkte uren ...

Vier Belgische finalisten voor Wetenschapstalent-award 2018

Er maken dit jaar vier Belgen en één Nederlander kans op de titel van New Scientist Wetenschapstalent 2018, waarbij de winnaar 2.500 euro ontvangt.

Vlaamse en Nederlandse partners onderzoeken handel in warmte in grensregio

Het project DOEN stimuleert hergebruik van restwarmte, zoals de uitwisseling van restwarmte van ArcelorMittal met de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate en de Nederlandse plaats Terneuzen.

Imec lanceert AR/VR-bril met oog-tracking technologie

Imec demonstreert op het Imec Technology Forum in Antwerpen een nieuwe draadloze technologie, die op basis van elektro-oculografie (EOG) zeer nauwkeurig oogbewegingen kan meten.

VUB-rectoraatsgebouw krijgt eigen ontworpen windturbines op dak

Deze week plaatsen studenten Industrieel Ingenieur van de VUB tijdelijk windturbines op het dak van het beschermde rectoraatsgebouw. Ze willen fondsen werven voor de verhuis van hun FabLab.

‘Kaizen-driven’ naar de ‘digitale fabriek van de toekomst’ - artikel

Siemens, dat zelf een digitale fabriek van de toekomst heeft in het Duitse Amberg, doet de maturiteitstest en begeleidt klanten op weg naar hun eigen ‘digital enterprise’.

EU: uitstoot van schadelijke gassen door vrachtwagens met 15% verminderen

De Europese Commissie stelt dat een meer aerodynamisch ontwerp van vrachtwagens voor minder brandstofverbruik en uitstoot van schadelijke gassen, zoals CO2, kan zorgen.

RS Components lanceert DesignSpark Marketplace

RS Components (RS) onthulde een bètaversie van een belangrijk nieuw platform: 'DesignSpark Marketplace'. Hiermee kunnen makers, pro-makers, starters en kleine bedrijven hun eigen uitvindingen en productcreaties aan een breed publiek van collega's en ingenieurs tonen en verkopen. >>

Partners