Nieuwe wedstrijd: Food At Work Techno Awards

Bedrijfsnieuws 3/05/2018 8:14:52

Een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas won deze wedstrijd met een door hen ontwikkelde mobiele deegdoseringsmachine die de productie van wafels 30% sneller laat lopen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Voedingsbedrijven investeren volop in Wallonië

Gezuiverd afvalwater in strijd tegen droogte

VIL stelt resultaten ‘Fresh Food Logistics’-projet voor

Stimulans Vlaamse en Nederlandse aquacultuur in Interreg-project Aquavlan2

Project “SeaConomy”: zorgt zeewier voor duurzamere voedselvoorziening ?

UV-Robot (bijna) in de serre

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Club onderhoudsmanagers

Mercure Hotel - Roeselare

van 19/03/2018 tot 26/11/2018

Expert in onderhouds­management - modulair programma

Bluepoint Antwerpen

van 19/04/2018 tot 22/11/2018

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Antwerpen

donderdag 6 september 2018

Inleiding in de machinebouw

Zwijnaarde (Gent)

van 10/09/2018 tot 3/12/2018

Saltex 2018

Messe Dornbirn

van 12/09/2018 tot 13/09/2018

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(9/8) Spam blijft favoriete techniek van cybercriminelen

(7/8) AB InBev wil duurzaamheids-uitdagingen aanpakken via 100+ Accelerator

(6/8) Veldproeven met 5G in autoproductie gestart

(26/7) ArcelorMittal realiseert All Weather Terminal in North Sea Port

(12/7) North Sea Port maakt klimaatambities waar met buisleidingen

(11/7) Groeiende waterrisico’s opvangen met ’Internet of Water’

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, organiseert jaarlijks de Food At Work Student Awards.

Dit jaar werd er een nieuwe, vierde wedstrijd gelanceerd: de Food At Work Techno Awards voor leerlingen uit het technisch onderwijs en beroepsonderwijs.

De eerste editie van deze nieuwe wedstrijd is gewonnen door een team van de Vrije Technische Scholen te Sint-Niklaas. Zij hebben voor Lily’s Cakes een mobiele deegdoseringsmachine ontwikkeld die de productie van wafels 30% sneller laat lopen. De tweede prijs ging naar een team van het Emmaüsinstituut uit Aalter dat een automatische vernevelingsinstallatie ontwierp voor FrieslandCampina.

Jan Vander Stichele, voorzitter van Fevia Vlaanderen: “Door de toenemende automatisering in onze sector zoeken we vooral technisch geschoolde medewerkers, zoals technisch operatoren, electromechaniekers of storingstechniekers. Met de Food At Work Techno Awards zorgen we dat leerlingen in onze bedrijven een technische uitdaging aangaan. Zo ervaren ze vanaf de eerste rij welke opportuniteiten onze sector hen kan bieden: stabiel werk in een innovatieve sector.”

Aan de Food At Work Student Awards deden in totaal 30 jongerenteams mee die hun voedingsproduct van de toekomst ontwikkelden. Duurzaamheid en gezonde producten waren hierbij belangrijk thema's. << (Lydia Heida) (foto: Fevia - winnaar Ecotrophelia Award)

Een vakjury koos ook nog drie winnaars voor de andere onderdelen:

  1. Team KU Leuven won de Food At Work Ecotrophelia Awards met een gezond pizzadeeg gemaakt met bierdraf, bierwort en biergist van lokale brouwers.
  2. Team van Ter Groene Poorte won de Food At Work Awards Vlaanderen met een hartig en vezelrijk koekje op basis van restvezels uit de fruitsapindustrie en van snijdingen van spek.
  3. Team van Athénée Royal Agri St. Georges won de Food At Work Awards Wallonië met een frisdrank op basis van gerecupereerd siroop uit abrikozenconserven, in combinatie met een extract van exotische vruchten, en dat lithothamne bevat. Dit is een kalkwier met een hoog gehalte aan calcium.


Leestips
Fevia wil vacatures invullen met Food At Work Days

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Daling van vergoede werkloosheid in tweede trimester

Het aantal werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen (UVW WZ) blijft dalen. Gemiddeld waren er 344.480 in het 2e trimester van 2018. Een daling met 6,5% ten opzichte van 2017.

Spam blijft favoriete techniek van cybercriminelen

Uit een nieuw onderzoek van F-Secure en MWR Infosecurity blijkt dat spam, na 40 jaar, nog steeds de belangrijkste bron van malware is. Cybercriminelen voegden er wel nieuwe trucs aan toe.

Bouw windpark Norther van start gegaan

Begin deze week werd gestart met de bouw van het grootste Belgische offshore windpark (Norther). De Nederlandse firma Van Oord gaat de eerste funderingen in de zeebodem installeren.

Seeq ontvangt 20 miljoen euro voor analytics IIoT groeistrategie - techniek

Altira Group bundelt krachten met Chevron Technology Ventures en next47 om samen met Seeq bredere oplossingen voor business inzicht op basis van productiedata te ontwikkelen.

Ook Desiro-vloot van NMBS lijdt onder extreme hitte

NMBS voert de volgende weken een technische aanpassing door op een groot deel van haar Desiro-motorstellen. Er werd vastgesteld dat door extreme hitte defecten kunnen optreden.

DKV test Europese overkoepelende tolbox (OBU)

Er werd gestart met de officiële veldtesten van de DKV Box Europe, de OBU voor Europa, met slechts één contract, één gelijkvormige afrekening en talrijke plannings- en analysemogelijkheden.

Luminus bouwt opslagtank om tot milieuvriendelijke energie-opslagplaats

EDF Luminus heeft op haar site in Ham een oude opslagtank voor olie omgevormd tot een milieuvriendelijke opslagplaats voor energie, die gebruikt wordt om de Gentse stadsverwarming te voeden.

ISO 50001-certificaat Havenbedrijf Antwerpen werd verlengd

Havenbedrijf Antwerpen wil omschakelen naar een circulaire en koolstofarme economie. Door hun duurzaam energiebeleid ontving het voor de tweede keer op rij het ISO 50001-certificaat.

Partners