Dematic realiseert hoogbouwmagazijn voor voedselproducent Poco Loco

Het gaat om een volledig geautomatiseerd magazijn in het West-Vlaamse Roeselaere met een totale oppervlakte van 8.000 m² dat ruimte biedt aan 42.000 pallets.

Trefwoorden: #Dematic, #Poco Loco, #Roeselare, #volautomatisch hoogbouwmagazijn

Lees verder

Techniek

( Foto: Dematic )

ENGINEERINGNET.BE - Poco Loco heeft 30 miljoen euro in dit nieuwe hoogbouwmagazijn geïnvesteerd.

De Duitse material handling specialist Dematic heeft de magazijnuitrusting geleverd en alle logistieke processen geautomatiseerd. De Belgische snackfabrikant heeft nu de mogelijkheid om alle opslag te centraliseren op deze locatie.

“Dat bespaart het bedrijf tijd en geld,” aldus Marc Bruneel, Senior Sales Manager bij Dematic. Concreet komt dit neer op een vermindering van het aantal benodigde vrachtwagenritten met circa 25.000 ritten per jaar. Dat zorgt voor minder kosten en bespaart jaarlijks 365 ton aan CO2-uitstoot.

Tot nu toe werden de producten van Poco Loco, waarvan ongeveer 96% voor export naar het buitenland is bestemd, op verschillende locaties opgeslagen.

De nieuwe magazijninrichting biedt op een oppervlakte van 8.000 vierkante meter ruimte voor 42.000 pallets. Er kunnen tot 304 pallets per uur geladen en gelost worden door de inzet van elf palletkranen en 1.127 meter pallettransport.

Het nieuwe magazijn is gelegen tegenover de productiefaciliteit van Poco Loco in Roeselare. Een 100 meter lange transportbrug over de openbare weg zorgt voor een verbinding tussen beide locaties.

Twee transportbanden op de brug brengen pallets met producten van de fabriek naar het magazijn. Ook worden zo grondstoffen voor de productie van onder meer tortillawraps, chips en texmexkruiden van het magazijn naar de productiefaciliteit gebracht.

In het magazijn worden de kant en klare producten automatisch voor de klant geselecteerd en naar de laadplaats getransporteerd. Poco Loco heeft het nieuwe magazijn al in gebruik genomen.