Maatwerkbedrijf Arop assembleert cocktailkits voor wereldwijde vliegreizen

De MiniBarBox bevat alle ingrediënten waarmee passagiers in een vliegtuig zelf een cocktail kunnen maken, en vanwege alle vereisten bleek makelij in België het meest betrouwbaar.

Trefwoorden: #Antwerpen, #Arop, #assemblage, #cocktails, #Gategroup, #luchtvaart, #maakwerkbedrijf

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Stad Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE - Luchtvaartmaatschappijen zijn continu bezig om de catering tijdens vliegvluchten te innoveren.

Nu is het voor de crew in een vliegtuig niet haalbaar om cocktails te maken voor passagiers, terwijl dat wel een aantrekkelijke service is. Vandaar dat Luc Vanagt met het idee kwam om passagiers te voorzien van een cocktailkit: de MiniBarBox.

Gategroup, een leidende onderneming in catering voor luchtvaartmaatschappijen, had interesse om dit concept te lanceren. Het bedrijf is wereldwijd actief en levert voeding en drank aan circa 200 luchtvaartmaatschappijen.

Maar de coctailkits moeten met de hand worden samengesteld. Uitwijken naar een lagelonenland bleek niet haalbaar, omdat de kits aan specifieke eisen moeten voldoen. Vanagt zocht dus contact met een Antwerps bedrijf: Arop.

Arop is BRC-gecertifieerd, zodat het bedrijf voeding en drank mag verpakken. De luchtvaart hanteert echter weer andere, en eveneens strenge veiligheidsnormen. Het bedrijf werd daaraan aangepast, zodat het nu wereldwijd voor luchtvaartmaatschappijen mag werken. Hiervoor waren aanzienlijke investeringen nodig, die zijn terug te verdienen door lange termijn contracten.

De MiniBarBox laat nu de assemblage van de complete set van vier cocktailkits door Arop uitvoeren. Lokale productie betekent dat benodigde controles ter plekke zijn uit te voeren. Ook is het mogelijk sterk op transportkosten te besparen.

De cocktailkits worden over de hele wereld gedistribueerd. De MiniBarBox werd door Frontier Magazine in Cannes bekroond tot Best Inflight Product of the Year. Arop kreeg daarbij een vermelding als samensteller van de kits.


Video: