Industriële productie van drones voor voorraadbeheer in magazijnen

Logistiek dienstverlener Geodis en producent Delta Drone hebben de afgelopen jaren proeven met drones uitgevoerd, die zonder menselijke tussenkomst de inventaris in magazijnen kunnen opmaken.

Trefwoorden: #drones, #Industriële productie, #magazijnen, #voorraadbeheer

Lees verder

Techniek

( Foto: Geodis - © Hervé Boutet )

ENGINEERINGNET.BE - Er werden in bijna twee jaar tijd ruim duizend vluchten met drones uitgevoerd in drie magazijnen. De drones moesten in staat zijn hun taken uit te voeren in beperkt licht. Ook moesten de camera's van de drones speciaal worden aangepast om producten te kunnen tellen op pallets, die verpakt zijn in plastic.

Het nieuwe drone-systeem bestaat uit twee delen. Een robot op de grond, die is uitgerust met een batterij, voorziet de drone van energie om vrij door het magazijn te kunnen navigeren. De drone zelf is een quadcopter, waarop vier hoge resolutie camera's zijn gemonteerd. Het systeem is uitgerust met navigatie technologie.

Het is met dit systeem mogelijk om in real time de inventaris te tellen, deze data te verwerken, en door te geven aan het informatiesysteem van het magazijn. Het kan met alle typen Warehouse Management Systems gecombineerd worden. Ook is het systeem geschikt om in elk magazijn te gebruiken, zonder dat het magazijn daarvoor moet worden aangepast.

De inventaris wordt met een nauwkeurigheid opgenomen die bijna op 100% ligt. Voordeel van het systeem is dat het opmaken van de inventaris buiten de openingstijden van het magazijn kan plaatsvinden, en medewerkers geen arbeidsuren hier meer in hoeven te steken.

De van origine Franse bedrijven Geodis en Delta Drone zijn nu bezig met het inrichten van de industriële productie van het drone-systeem, waarbij de focus ligt op het design en het uitkiezen van de beste componenten.

Beide bedrijven verwachten nu dat dit 'automatic warehouse inventory' systeem eind 2108 op industriële schaal is te produceren.Geodis zal voor alsnog de exclusieve gebruiker zijn van het systeem in hun eigen magazijnen.