GreenPulse verstevigt positie als expert hernieuwbare energie

Bedrijven die een investering niet zelf kunnen dragen, kunnen door samen te werken met GreenPulse toch hun ecologische voetafdruk verkleinen en op energiekosten besparen.

Trefwoorden: #CO2-uitstoot, #GreenPulse, #investering, #investeringsmaatschappij, #Solar-as-a-service, #zonne-energie

Lees verder

Techniek

( Foto: screen Vimeo - GreenPulse )

ENGINEERINGNET.BE - GreenPulse biedt Solar-as-a-service aan waarbij bedrijven zelf de investering niet dragen en tegelijkertijd genieten van een verlaging van de CO2 uitstoot en een goedkope en voorspelbare electriciteitsfactuur.

Het bedrijf realiseerde al tal van projecten (Alken-Maes, TVH, Eternit, Betafence) in België en Azië en ontplooit zijn activiteiten nu ook verder in de EU en in de opkomende markten.

Onlangs verwierf het een Belgisch operationeel zonnepaneelproject van 5 hectare (3 MW, 12,000 zonnepanelen) van een Zwitsers fonds en haalde het een groot project binnen in India, dat bemiddeld werd door PepsiCo.

Manu Jans, CEO GreenPulse: ‘Wij ontwikkelen, financieren en beheren de stroomafnameovereenkomsten (power purchase agreements of PPA’s) en werken voor de productie en installatie samen met lokale kwaliteitsvolle bouwfirma’s.’

Sinds de oprichting in 2008 werkt GreenPulse met bedrijven die kiezen voor een duurzame groei en tegelijkertijd een bijdrage willen leveren in de strijd tegen de klimaatverandering.