Fluxys breidt LNG-scheepsbevoorrading in Antwerpse haven uit

Fluxys heeft in de haven van Antwerpen aan kaai 526-528 de concessie overgenomen om vloeibaar aardgas (LNG) als alternatieve brandstof ter beschikking te kunnen stellen van de scheepvaart.

Trefwoorden: #Antwerps Havenbedrijf, #binnenvaart, #bunkeren, #CO2-uitstoot, #Fluxys, #LNG, #LNG, #scheepvaart, #vloeibaar gas

Lees verder

Techniek

( Foto: Fluxys )

ENGINEERINGNET.BE - Dat is een van de speerpunten van het Antwerps Havenbedrijf om de havenactiviteiten te verduurzamen. Fluxys breidt de mobiele LNG-scheepsbevoorrading van vandaag tegen eind volgend jaar ook uit met een vaste installatie.

LNG is voor schepen en zwaar wegtransport het alternatief bij uitstek om te kunnen instappen in de transitie naar minder broeikasgassen en een betere luchtkwaliteit.

Overschakelen herleidt immers onmiddellijk de uitstoot van zwavel en fijn stof bijna tot nul terwijl ook de emissie van stikstofoxides drastisch daalt en de koolstofuitstoot eveneens beduidend verlaagt.

Fluxys staat het komende anderhalf jaar aan kaai 526 en 528 in voor de bouw van de nodige infrastructuur waarmee binnenschepen en kleine zeeschepen LNG zullen kunnen tanken (bunkeren) aan een vaste installatie.

De onderneming werkt daartoe nauw samen met G&V Energy Group, dat op de terreinen ook een LNG-tankstation voor vrachtwagens zal bouwen.