‘24 uur Waterstof Challenge’ succes voor Belgisch team

Afgelopen weekend nam een team van drie medewerkers van het Turnhoutse WaterstofNet met een waterstofauto met succes deel aan de tweede Europese '24 uur Waterstof Challenge'.

Trefwoorden: #24 uur Waterstof Challenge, #alternatief, #waterstof, #waterstofauto, #WaterstofNet

Lees verder

Nieuws

( Foto: WaterstofNet )

ENGINEERINGNET.BE - Deze wedstrijd voor waterstofauto’s daagt de deelnemers uit om van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag zoveel mogelijk punten te verdienen.

Dat kan door kilometers te maken, waterstof-tankstations en speciale locaties te bezoeken, en verschillende landen te doorkruisen. In totaal namen 19 teams uit Duitsland, Nederland en België deel. Om een definitieve uitslag uit te kunnen brengen, is de wedstrijdjury momenteel nog bezig om alle data te toetsen..

Het WaterstofNet-team met Stefan Neis, Wouter van der Laak en Mathieu Wuyts slaagde erin om bijna 1.500 km af te leggen met een Hyundai ix35 FCEV. Deze is uitgerust met een brandstofcel (en zet zo waterstof om naar elektriciteit) en heeft een actieradius van meer dan 500 km.

Met de challenge trachten de initiatiefnemers duidelijk te maken dat elektrische waterstofauto’s een perfect alternatief zijn voor diesel- en benzinewagens.

Ze zijn in staat om probleemloos en op korte tijd grote afstanden af te leggen door Europa. Ondertussen zijn er ook steeds meer commerciële vulpunten beschikbaar om onderweg te tanken.