Belven opent kantoor in Dubai

Begin maart werd het nieuwe kantoor van Belven in Dubai officieel geopend. Dit is voor de onderneming het vierde buitenlands dochterbedrijf naast afdelingen in Moskou, Hong Kong en China.

Trefwoorden: #Balmatt, #Belven, #district cooling, #district heating, #Dubai, #flowtechnologie, #gebouwentechniek, #VITO

Lees verder

Techniek

( Foto: Belven )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf zal de focus in de beginfase leggen op flowtoepassingen voor gebouwentechniek en district cooling in de Emiraten en de Arabische Golfstaten.

Aangezien district cooling en district heating qua technologie erg nauw verwant zijn, zal de expertise uit ditt nieuwe filiaal ook inzetbaar zal zijn voor vergelijkbare toepassingen in West-Europa, Azië en Rusland.

Een eerste voorbeeld van de wisselwerking is terug te vinden in de Kempen, op de voormalige Balmatt-site, waar het onderzoekscentrum Vito recent gestart is met de bouw van de eerste diepe geothermie installatie in België, een project ter waarde van 8 miljoen euro.

Belven levert voor dit innovatieve project, in nauwe samenwerking met hoofdaannemer Engie-Fabricom, alle afsluitkleppen. De oplevering van dit project is gepland voor de 2e helft 2018.

Op lange termijn is het de bedoeling om het filiaal in Dubai uit te bouwen tot flowspecialist voor de hele regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Tegen eind dit jaar zal er een team van 10 medewerkers actief zijn.