UgenTec haalt 7,5 miljoen euro op in serie A-financieringsronde

UgenTec, een medische-technologiebedrijf dat artificieel intelligente polymerase ketting reactie (PCR) analyse- en workflowsoftware ontwikkelt, heeft 7,5 miljoen euro opgehaald.

Trefwoorden: #DNA-analyse, #FastFinder, #PCR, #software, #UgenTec

Lees verder

Techniek

( Foto: UgenTec )

ENGINEERINGNET.BE - UgenTec automatiseert en standaardiseert hoogvolume moleculaire diagnostiek, vooral PCR.

Deze analyse is een algemeen aanvaarde methode om DNA te analyseren. Dankzij PCR kunnen moleculaire labs DNA-stalen testen voor tal van toepassingen, zoals besmettelijke ziekten en oncologie.

Hun FastFinder software vermindert de werklast voor laboranten en verbetert de betrouwbaarheid van de resultaten door reproduceerbare artificiële intelligentie te gebruiken. PCR-analyse is een intensief proces dat veel tijd en manuele input vraagt van laboranten. Dit kan tot menselijke fouten leiden en de nauwkeurigheid van de resultaten aantasten.

De voorbije maanden werden partnerships aangegaan met onder meer R-Biopharm, Fast Track Diagnostics (een dochteronderneming van Siemens Healthineers) en MDxHealth, stuk voor stuk bedrijven die actief zijn in de moleculaire diagnostiek.

Deze investeringsronde werd op touw gezet door bestaande aandeelhouders, het management en de investeringsmaatschappij LRM. De bestaande investeerders zijn onder meer biotechinvesteerders Annie Vereecken en Herman Verrelst, IMEC, het Gemma Frisius Fonds en KU Leuven.