Atlas Copco versterkt distributiecentrum in Wilrijk

Atlas Copco versterkt het logistiek team in het distributiecentrum in Wilrijk en heeft verschillende openstaande vacatures. Het bedrijf blijft geloven in België als logistiek centrum.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #distributiecentrum, #logistiek, #magazijnier, #vacatures

Lees verder

Techniek

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Dit is wel opvallend, omdat onlangs andere spelers er recent voor kozen om hun logistieke centra te vestigen in Nederland of Duitsland.

De Zweedse multinational investeerde de afgelopen jaren fors in Wilrijk. Dankzij die investeringen en het gebruik van slimme technologie, zoals voice-picking, behoort dit bedrijf tot de wereldtop in de logistiek.

De twee grootste distributiecentra van deze machinebouwer wereldwijd zijn gevestigd in Wilrijk en Hoeselt. Het centrum in Wilrijk, dat elk jaar met 3 à 4% groeit, is met 24.000 m² en 150.000 verschillende onderdelen niet alleen de grootste productiesite van de compressorenactiviteiten van de groep, maar ook het grootste logistieke centrum.

Het distributiecentrum, waar een 250 tal mensen werken, waarvan zo’n 30% vrouwen, is momenteel op zoek naar logistieke profielen. Het werkt daarbij zowel met flexibele contracten, om mensen de kans te geven een eerste logistieke ervaring op te doen, als met vaste contracten voor mensen met ervaring.

Atlas Copco neemt trouwens een hele reeks initiatieven om van werkbaar werk een realiteit te maken en op die manier haar werknemers ook langer aan het werk houden.

Zo werkt het Zweeds bedrijf bijvoorbeeld samen met het VIL, het Vlaams Instituut voor Logistiek aan een onderzoeksproject naar exoskeletons.