Agristo gebruikt Leiewater in productieproces

De Watergroep gebruikt water uit de Leie en waardeert dit op zodat Agristo dit water kan inzetten voor de productie van diepgevroren aardappelproducten voor supermarkten en groothandel.

Trefwoorden: #afvalwater, #Agristo, #circulaire economie, #De Watergroep, #duurzaam, #Leiewater, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Agristo )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de realisatie van deze waterfabriek stelt Agristo een gedeelte van haar site ter beschikking aan De Watergroep, waarbij het waterbedrijf instaat voor de levering en de behandeling van het proceswater en de komende tien jaar er ook de exploitatie van de installatie verzorgt.

Kristof Wallays, COO bij Agristo: “Samen met De Watergroep willen wij investeren in een economisch en ecologisch gezond project. Door dit project wordt een economische en milieutechnische meerwaarde gecreëerd zoals geen winning uit kwetsbare grondwaterlagen, gebruik maken van schonere technologieën, geen gebruik van onthardingszouten, kennisverwerving inzake hergebruik van grondstoffen, installatie met laag energieverbruik, …”

De waterfabriek zal tot 200 m³/u Leiewater innemen vanuit een watervangconstructie op de Leie om 115 m³/u water op maat van 2 verschillende kwaliteiten aan te leveren.

Daarnaast is er ook een retourleiding voor het afvoeren van het effluent uit de afvalwaterzuiveringsinstallatie en die ook de spoelwaters van de proceswaterinstallatie terug in de Leie loost.