Irwin Jacobs ontvangt imec Lifetime of Innovation Award

Economie 14/03/2018 14:18:02

imec heeft aangekondigd dat het de Lifetime of Innovation Award 2018 zal uitreiken aan Dr. Irwin Jacobs, medeoprichter en voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Qualcomm.

Lees hieronder verder   
Verwant

KPN en QuTech werken samen aan quantum internet

Rittal ondersteunde Europa-Park bij opbouw van nieuw datacenter - techniek

BP breidt samenwerking met Schneider Electric uit

Artificiële intelligentie: Vlaamse, Waalse en nationale initiatieven

Siemens implementeert testen voor ’Connected en Automated Driving’

Rittal bouwt slimme fabriek - artikel

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Rittal vakseminarie industriële systeemkasten

Laakdal

donderdag 12 september 2019

EMO Hannover

Messegelände - Hannover (D)

van 16/09/2019 tot 21/09/2019

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Machelen

dinsdag 17 september 2019

Postgraduaat Coöperatief ondernemen en management

Leuven

van 20/09/2019 tot 20/12/2019

Integrale Productontwikkeling

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk

donderdag 26 september 2019

Keuze van de redactie

(24/6) Tankopslagbedrijf Standic vestigt zich in Antwerpse haven

(24/6) ENGIE verhoogt vermogen centrale van Coo-Trois-Ponts

(20/6) Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

(20/6) Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze jaarlijkse industriële onderscheiding wordt uitgereikt aan personen, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van de chipindustrie. De officiële uitreiking zal plaatsvinden tijdens het Imec Technology Forum op 23 mei in de Antwerpse Elisabethzaal.

Luc Van den hove, President en CEO van imec: “Irwin Jacobs’ vele technologische bijdragen hebben de basis gelegd voor het ontstaan van de huidige mobiele communicatie-industrie en de bloeiende markten die hierdoor ontstaan zijn.”

Jacobs begon zijn loopbaan als assistent en later professor elektrotechniek aan MIT, en daarna als professor in computer- en ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van California in San Diego, waar hij meeschreef aan het lesboek Principles of Communication Engineering, dat als een standaardwerk beschouwd wordt.

Hij startte zijn industriële loopbaan als mede-oprichter van Linkabit, dat oplossingen ontwikkelde voor satelliet-encryptie, en was in 1985 mede-oprichter van Qualcomm, waar hij CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur bleef tot zijn pensioen in 2009.

Verder ontving hij talrijke onderscheidingen waaronder “the National Medal of Technology and Innovation”, “the Marconi Prize”, en “the Carnegie Medal of Philanthropy” en is eredoctor aan 9 verschillende universiteiten, waaronder de National Tsing Hua University in Taiwan. << (Guy Leysen) (foto: © imec)

Over deze award
imec reikt sinds 2015 jaarlijks een Lifetime of Innovation Award uit. De eerste laureaat was Dr. Morris Chang van TSMC, wiens chipproductie- (foundry) model de basis vormde voor het ontstaan en de bloei van fabless bedrijven, systeembedrijven die hun chips extern laten produceren.

In 2016 ontving Gordon Moore, de oprichter van Intel en de uitvinder van de wet van Moore, de onderscheiding. De wet van Moore stuwt sinds 1965 de chipindustrie voort naar steeds snellere, goedkopere en krachtigere chiptechnologie.

Dr. Kinam Kim werd in 2017 onderscheiden voor zijn bijdrage aan de ontwikkelingen in de geheugentechnologie en zijn visionair leiderschap van Samsung. <<

 Lees méér over:  imec  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Arlanxeo, ArcelorMittal en Imec winnen eerste Asset Performance Awards

Na 20 jaar Maintenance Manager van het jaar organiseerde BEMAS dit jaar voor de eerste keer de Asset Performance Awards. Er werden drie awards uitgereikt in onderhoud en asset management.

Uitbreiding nanotechnologie in gezondheidszorg

VITO gaat in het kader van het nieuwe EU-project Safe-N-Medtech samenwerken met de Nederlandse diagnostische firma Helia Biomonitoring voor de monitoring van biomarkers.

Jan De Nul scoort nieuw Taiwanees offshore wind contract

Dit contract omvat het ontwerp, de levering en de installatie van jacket funderingen en onderzeese kabels voor het Formosa 2 windturbinepark, dat een capaciteit van 376MW krijgt.

Limburgse bio-incubator krijgt ‘Digital Health House’

BioVille, bio-incubator op de Diepenbeekse universitaire campus, krijgt een ‘Digital Health House’. In deze experimentele ruimte ligt de focus op e-Health en digitalisering in de zorgsector.

Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Naar een vrouwvriendelijke toekomst binnen Engineering - column

Op 23 juni vindt de 6e editie van de International Women in Engineering Day plaats. Robert Walters richt de schijnwerpers op de stand van zaken en op het belang van vrouwelijke ingenieurs.

Uitreiking European Inventor Award 2019

Op de 14e editie van de European Inventor Award gingen de prijzen naar vindingen in kunststofrecyclage, de diagnose van kanker, herlaadbare lithiumbatterijen, anti-fouling en DNA-testen.

Imec verdubbelt energiedichtheid vaste-stof batterijen

Imec, partner in EnergyVille, kondigt een vaste-stof Li-metaal batterijcel aan met een ongeziene energie­densiteit van 400 Wh per liter met een laadsnelheid van 0.5C (2 uur).

B&R brengt safety naar mobile automation

Het X90-besturings- en I/O-systeem voor mobile automation is nu verkrijgbaar met integrated safety technologie. Intelligente safety-functies en extreem korte responstijden zijn de sleutel tot een geheel nieuw scala aan mogelijkheden voor een safe werking van mobiele apparaten en mobiele productielocaties. >>

Partners