Irwin Jacobs ontvangt imec Lifetime of Innovation Award

Economie 14/03/2018 14:18:02

imec heeft aangekondigd dat het de Lifetime of Innovation Award 2018 zal uitreiken aan Dr. Irwin Jacobs, medeoprichter en voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Qualcomm.

Lees hieronder verder   
Verwant

Virtual reality voor innovatieve gezondheidstoepassingen

Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Vulniveau opvolgen met Industrial Internet of Things - techniek

Seeq breidt integratie en samenwerking met Siemens uit - techniek

Vlaamse regering investeert 20 miljoen euro in cybersecurity

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet Mobile



Scan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Deze jaarlijkse industriële onderscheiding wordt uitgereikt aan personen, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het succes van de chipindustrie. De officiële uitreiking zal plaatsvinden tijdens het Imec Technology Forum op 23 mei in de Antwerpse Elisabethzaal.

Luc Van den hove, President en CEO van imec: “Irwin Jacobs’ vele technologische bijdragen hebben de basis gelegd voor het ontstaan van de huidige mobiele communicatie-industrie en de bloeiende markten die hierdoor ontstaan zijn.”

Jacobs begon zijn loopbaan als assistent en later professor elektrotechniek aan MIT, en daarna als professor in computer- en ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van California in San Diego, waar hij meeschreef aan het lesboek Principles of Communication Engineering, dat als een standaardwerk beschouwd wordt.

Hij startte zijn industriële loopbaan als mede-oprichter van Linkabit, dat oplossingen ontwikkelde voor satelliet-encryptie, en was in 1985 mede-oprichter van Qualcomm, waar hij CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur bleef tot zijn pensioen in 2009.

Verder ontving hij talrijke onderscheidingen waaronder “the National Medal of Technology and Innovation”, “the Marconi Prize”, en “the Carnegie Medal of Philanthropy” en is eredoctor aan 9 verschillende universiteiten, waaronder de National Tsing Hua University in Taiwan. << (Guy Leysen) (foto: © imec)

Over deze award
imec reikt sinds 2015 jaarlijks een Lifetime of Innovation Award uit. De eerste laureaat was Dr. Morris Chang van TSMC, wiens chipproductie- (foundry) model de basis vormde voor het ontstaan en de bloei van fabless bedrijven, systeembedrijven die hun chips extern laten produceren.

In 2016 ontving Gordon Moore, de oprichter van Intel en de uitvinder van de wet van Moore, de onderscheiding. De wet van Moore stuwt sinds 1965 de chipindustrie voort naar steeds snellere, goedkopere en krachtigere chiptechnologie.

Dr. Kinam Kim werd in 2017 onderscheiden voor zijn bijdrage aan de ontwikkelingen in de geheugentechnologie en zijn visionair leiderschap van Samsung. <<

 Lees méér over:  imec  
Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners