Toekomstige kansen en uitdagingen voor tankterminaloperators - uitnodiging

Technisch nieuws 13/03/2018 15:22:49

StocExpo Europe, de toonaagevende vakbeurs en conferentie voor de tank terminal industrie, wordt in Rotterdam georganiseerd op 20-22 maart met nieuwe features voor 2018.

Lees hieronder verder   
Verwant

Maak kennis met 8 gerenommeerde bedrijven actief in de stoomwereld

8.600 bezoekers voor vakbeurscombinatie Empack en Automation

Hannover Messe 2019 stond in teken van digitale transformatie

1ste editie van Machineering lokt 6.696 bezoekers

Neem deel aan de Stoomtechniekdag 2019 - uitnodiging

Awards uitgereikt op Antwerps trio vakbeurzen (+fotoreportage)

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De kansen en uitdagingen van tankterminals zijn aan het veranderen. Het 'Internet of Things' (IoT) en Industry 4.0 (I4.0) bieden nieuwe manieren om efficiency te vergroten en kosten te besparen; de eisen die worden gesteld aan opslag zijn veranderd door een stijging in het gebruik van LNG, en de veiligheid staat voorop.

Dit betekent dat operators de milieu- en veiligheidsrisico's op een effectieve manier moeten begrijpen en beheersen. Dit jaar zullen diverse experts deze en vele andere onderwerpen behandelen tijdens StocExpo Europe in Ahoy Roterdam van 20 t/m 22 maart 2018.

Jane Ren, CEO van Atomiton, heeft specifieke ervaring in upgrades van tankopslagfaciliteiten en zal spreken over digitalisering. De nadruk van haar presentatie zal liggen op de nieuwe generatie Industrial IoT (IIoT) technologieën en de manieren waarop terminal operators hiermee meer mogelijkheden hebben voor energiebesparing, verlaging van energiekosten, productiviteit, kwaliteit van dienstverlening, efficiency en waarmee ze tegelijkertijd hun klanten meer transparantie en zichtbaarheid kunnen bieden en naleving van wet- en regelgeving kunnen faciliteren. Succesfactoren op deze gebieden zijn zowel technisch als operationeel van aard.

Zij zal vertellen hoe nieuwe ‘Edge Computing’ software ervoor zorgt dat analytics en kennis ter plekke worden gegenereerd, wat betekent dat gegevens direct kunnen worden vertaald in waardevolle, betekenisvolle intelligence. Dit geeft operators veel sneller inzicht in wat er gebeurt met een proces vergeleken met het samenvoegen van data in de cloud of andere centrale opslag.

Operationele succesfactoren hebben zowel de verdeelde lokale intelligence, die wordt verstrekt door Edge Computing, als de wereldwijde coördinatie van gegevens nodig om activiteiten zoals de coördinatie van energieverbruik om totale efficiency te verhogen mogelijk te maken.

Hoewel de voordelen van I4.0 en verdeelde facility intelligence eenvoudig te begrijpen zijn, kan de moeilijkheidsgraad van een dergelijke upgrade ontmoedigend lijken. Maar het upgraden gaat een stuk eenvoudiger met behulp van software waarmee een oplossing kan worden gecreëerd die, tot op zekere hoogte, hardwareneutraal is.

Nieuwe modules zijn consistent in een scala van verschillende soorten hardware. De ervaring heeft geleerd dat gedeelten van terminalterreinen kunnen worden geüpgraded binnen slechts vier tot zes weken. Jane Ren zal inzicht geven in de voordelen die deze technologie te bieden heeft en zij zal casestudies toelichten samen met voorlopige gegevens die zijn verkregen uit bestaande tankopslagfaciliteiten die hun activiteiten hebben gedigitaliseerd.

Chris Dickinson, Regulatory Officer bij het UK Environment Agency zal ook spreken tijdens de conferentie. Hij zal zijn ervaringen delen met de inspectie van systemen voor voeistofbeheersing, om terminalmanagers te voorzien van de benodigde kennis en het benodigde inzicht om toegevoegde waarde te halen uit inspectie-activiteiten.

Dit betekent niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving, maar ook in staat zijn om meer gerichte en relevante vragen te stellen aan aannemers en leveranciers, om erop te kunnen vertrouwen dat noodbeheersingsplannen robuust en geschikt zijn.

Håkan Jubel is een expert op het gebied van tankmeting voor cryogene systemen bij Emerson. De eisen aan tankopslag worden aangescherpt door het toegenomen gebruik van LNG. Ook aardgas heeft de petrochemische industrie beïnvloed, omdat ethaan meer als grondstof wordt gebruikt dan nafta, met als gevolg dat er steeds meer kleinere cryogene druktanks nodig zijn, die worden gebruikt voor opslag op de korte termijn.

Dergelijke geïsoleerde vaten gebruiken over het algemeen druktransmitters om een verschildrukniveau te bepalen, in tegenstelling tot metingen van het niveau van de bovenzijde. Dus wat betekent dit allemaal voor de sector en wat is de volgende stap om te voldoen aan de specifieke eisen van LNG-opslag?

Dit jaar zullen deze experts, samen met anderen, dieper ingaan op deze onderwerpen tijdens StocExpo Europe. Tijdens dit evenement worden de hedendaagse en toekomstige uitdagingen van tankterminal operators verkend; ze krijgen hier inzichten die hen zowel vandaag de dag als in de toekomst zullen helpen. << (foto: easyfairs)

Ga voor meer informatie over het bijwonen van de conferentie en vakbeurs naar www.stocexpo.com.

<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Partners