• 13/03/2018

Tweedaagse Masterclass 'Design for additive manufacturing' - uitnodiging

Deze masterclass geeft u de nodige kennis en het inzicht om onderdelen specifiek voor AM te ontwerpen, zodat u alle voordelen van de technologie ten volle zult kunnen benutten.

Trefwoorden: #additive manufacturing, #Design for additive manufacturing, #Masterclass, #Sirris

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - AM wordt al langer standaard ingezet voor het bouwen van prototypes, maar vindt ook meer en meer toepassingen in functionele onderdelen.

Om AM succesvol toe te passen is het cruciaal de nodige kennis over de verschillende technologieen in huis te hebben. Deze masterclass biedt u een breed en gedetailleerd overzicht van de AM-technologieen, hun potentieel en beperkingen.

Dit zal u toelaten een goed onderbouwde beoordeling te maken van mogelijke productie met behulp van AM-technologie zodat u case per case kan bekijken welke techniek, objectief gezien, de beste productiemethode is.

Overzicht topics

  • We doorlopen een volledig ontwerpproces en kijken bij elke stap welke kennis u nodig heeft om AM succesvol te implementeren.
  • We bezoeken een state-of-the-art machinepark, waardoor u zelf het verschil tussen de verschillende technologieen beter zal begrijpen, en we belichten een resem van praktische design guidelines, design tools en andere tips & tricks.

Bedrijfseigen case
Gedurende de masterclass werken we rond een case die ieder uit zijn eigen bedrijf of context meebrengt. Wat houdt dit precies in:

  • U herontwerpt een van uw eigen producten of onderdelen in functie van productie met AM.
  • Het nieuwe ontwerp wordt in PA geproduceerd op de machines van Sirris als proof of concept in de prijs inbegrepen.

Doelpubliek
Deze masterclass richt zich op iedereen die bij een ontwerpproces betrokken is: ontwerpers, engineering, productieverantwoordelijken en R&D-verantwoordelijken.

Wat verwachten wij van de deelnemers U begrijpt de verschillende printtechnologieen en basisfuncties, u kent termen als SLA, SLS, LBM, SLM, ... Bovendien begrijpt u de definitie van basisconcepten als draagstructuur support structure, roosterstructuur lattice structure, bouwplatform building platform, poederbed powder bed, nesting,...

Data en locatie

  • Dag 1: 25 april 2018, Sirris, Technologiepark 935, 9052 Zwijnaarde vanaf 9 uur
  • Dag 2: 22 mei 2018, Sirris, Liege Science Park, Rue Bois Saint-Jean 12, 4102 Seraing vanaf 9 uur

Prijs voor 2 dagen
Sirris-leden: 1100 euro excl. BTW
Niet-leden: 1300 euro excl. BTW

Klik hier voor meer informatie

Lees méér over: Sirris



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.