Brussels Airport investeert 100 miljoen euro in logistieke gebouwen

Brussels Airport Company gaat 100 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van 100.000 m² ultramoderne logistieke gebouwen. Hiermee wil men positie als logistieke cluster versterken.

Trefwoorden: #Abbott, #bpost, #Brucargo, #Brussels Airport, #DHL Global Forwarding, #Dnata, #investering, #Kuehne + Nagel, #logisitiek, #logistieke gebouwen, #WFS

Lees verder

Techniek

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Binnen Brucargo, de vrachtzone van Brussels Airport, zijn vandaag reeds meer dan honderd verschillende bedrijven uit de logistieke keten actief.

Het biedt België op die manier een cruciaal platform voor de import en export van vele ondernemingen en is na de haven van Antwerpen de belangrijkste logistieke draaischijf voor internationale handel. De zone is, onder meer dankzij de bijzonder centrale ligging, een cruciale motor voor economische groei in ons land.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “Het is een strategische doelstelling om meer en vooral een nog betere ondersteuning te bieden aan de vele bedrijven die via luchtvracht werken en zo hun goederen makkelijker kunnen importeren en exporteren naar de hele wereld. Hiermee wordt niet enkel werkgelegenheid verzekerd op de luchthaven zelf, maar ook in verschillende andere sectoren in alle landsdelen.”

In Brucargo werden de voorbije jaren (tussen 2009 en 2013) al drie grote luchtvrachtgebouwen ontwikkeld. Vandaag maken onder meer bedrijven als bpost, DHL Global Forwarding, Abbott en een aantal gespecialiseerde logistieke bedrijven er gebruik van. In de komende 3 jaar zal in totaal nog 100 miljoen euro geïnvesteerd worden in de ontwikkeling van ultramoderne logistieke gebouwen.

Aan de Westkant van Brucargo investeert Brussels Airport Company in een gebouw van maar liefst 50.000 m² voor 4 verschillende bedrijven. Onder andere Kuehne + Nagel, Dnata en WFS zullen vanuit deze gebouwen vracht vervoeren, verpakken en tijdelijk stockeren.

Verder zullen ook andere bestaande afhandelingsgebouwen die rechtstreekse toegang tot het tarmac hebben, herontwikkeld worden. Het gebouw waarin afhandelaar Swissport actief is zal de komende 3 jaar stelselmatig omgebouwd worden tot een modern en energiezuinige opslag- en kantoorruimte. Het gaat in totaal over een oppervlakte van 30.000 m².

Een bijkomend nieuw gebouw zal een beveiligde ruimte voorzien voor het specifieke vervoer van zeer waardevolle goederen. Brinks zal dit gebouw in 2019 betrekken. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een exclusieve keuringspost van ruim 2000 m², ingericht in verschillende temperatuur- en/of lichtzones, voor het tijdelijk onderbrengen en transporteren van verschillende diersoorten.