Bio-ingenieur: een opleiding met toekomst

De tewerkstelling van afgestudeerde bio-ingenieurs zit in stijgende lijn. In het afgelopen jaar was nog slechts 2,4% afgestudeerden niet aan het werk, in vergelijking tot 6% 3 jaar geleden.

Trefwoorden: #bio-ingenieur, #jobs, #KU Leuven, #opleiding, #populair, #UGent

Lees verder

Opleiding

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - Deze cijfers komen uit de tewerkstellingscijfers van VDAB en uit een bevraging van de Universiteit Gent bij de afgestudeerde bio-ingenieurs tijdens de afgelopen vier jaar.

Marc Van Meirvenne, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de UGent: “76% van onze afgestudeerden was al binnen 3 maanden aan de slag op de arbeidsmarkt. Binnen 6 maanden vond maar liefst 93% een job. En binnen 9 maanden hadden ze allemaal werk gevonden.”

Dat bio-ingenieurs gegeerd zijn op de arbeidsmarkt, blijkt ook uit de stijgende vraag bij bedrijven. Zij rekruteren steeds vroeger in het jaar om hun vacatures op tijd te kunnen invullen met de meest getalenteerde studenten.

Nadine Buys, decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven: “De jobsite van de VDAB bevat momenteel 325 open vacatures voor Bio-ingenieurs.”

Van Meirvenne: “Ieder jaar hebben veel studenten al rond de paasvakantie een contract op zak. Het wordt zelfs moeilijk om de vacatures aan de universiteit voor doctoraatsposities of assistentschappen nog in te vullen.”

Dat bio-ingenieurs steeds sneller werk vinden, komt niet enkel door de heropleving van de economie. De opleiding tot bio-ingenieur is een zeer veelzijdige opleiding. Studenten krijgen een brede wetenschappelijke basis en worden aangeleerd om problemen aan te pakken als ingenieur.