Voedingsindustrie op zoek naar groei in Canada

Economie 12/03/2018 12:01:01

14 Belgische voedings- en drankenproducenten zijn mee vertrokken op staatsbezoek naar Canada. Deze bedrijven zoeken er opportuniteiten om verder te groeien op een veelbelovende markt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Meer mogelijkheden voor ’biobased’ meststoffen

Investering in hightech proefveldbemester

7,6 miljoen euro voor moderniseren Proefstation voor de Groenteteelt

Autonome robot monitort gewassen op proefvelden

Start EU project rond duurzame teelt zeewier en microalgen

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Rittal vakseminarie stroomverdeling

Lokeren

donderdag 20 juni 2019

Business Software Event 2019

Mikrocentrum, Veldhoven (NL)

donderdag 20 juni 2019

Aan de slag met de EPLAN-cloudoplossingen

Webinar

vrijdag 21 juni 2019

SENSOR+TEST 2019

Nuremberg (D)

van 25/06/2019 tot 27/06/2019

MindSphere: (R)evolution with the cloud

Webinar Siemens

dinsdag 25 juni 2019

Bouwstenen van geïntegreerd aanwezigheidsbeleid

BluePoint Antwerpen (Agoria Academy)

maandag 9 september 2019

Keuze van de redactie

(18/6) 30% meer bezoekers voor Vision, Robotics & Motion (+fotoreportage)

(18/6) Ontwikkelen methodes voor voorspellen onderhoud met big data algoritmen

(13/6) Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

(13/6) 6 bedrijven genomineerd voor Leeuw van de Export 2019

(11/6) DHL Express investeert in distributiecentrum in Roeselare

(11/6) Acht EU-landen krijgen nieuwe supercomputers

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De export van Belgische voeding en dranken naar de Canadese markt groeide de voorbije jaren met gemiddeld 10% per jaar en de invoering van het CETA handelsverdrag creëert nog extra opportuniteiten.

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, wil dit in de kijker plaatsen met het promotiemerk “Food.be - Small country. Great food.”

Jean Eylenbosch, voorzitter van Fevia: “Op dit moment is Canada onze vierde belangrijkste verre afzetmarkt, goed voor een omzet van 133 miljoen euro. Vooral bier en chocolade doen het erg goed maar we zijn ervan overtuigd dat er nog meer groeipotentieel ligt voor onze kwalitatieve en innovatieve producten.”

Ook Minister van Buitenlandse Zaken Reynders erkent het belang van Belgische voeding en dranken voor het imago van België in het buitenland. Hij zal de producten van de deelnemende voedingsbedrijven dan ook in de schijnwerpers zetten tijdens de officiële recepties in Ottawa en Montreal.

Jaarlijks gaat er zo’n 8 miljoen kg Belgische chocolade richting Canada. Bijna de helft van de export komt dan ook uit chocolade en zoetwaren. Maar het is vooral het Belgische bier dat de voorbije jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen bij de Canadezen.

Sinds 2000 is de hoeveelheid bier dat vanuit België naar Canada vloeit vertienvoudigd tot 46 miljoen liter per jaar. Toch is er nog werk aan de winkel, de import van bier is namelijk in handen van staatswinkels, wat de groeimogelijkheden voor onze brouwers beperkt.

Vlaams Minister-president Geert Bourgeois: “De voedingsindustrie is de grootste industriële werkgever in Vlaanderen. Export wordt steeds belangrijker voor haar groei en een voorwaarde om de werkgelegenheid op peil te houden. FIT sloot daarom onlangs een structureel partnerschapsakkoord met Fevia Vlaanderen om onze voedingsbedrijven te ondersteunen in hun internationale ambities.”

Naast chocolade en bier staat ons land ook sterk op gebied van diepvriesgroenten, -fruit en -kruiden met het West-Vlaamse Ardo, Belberry Preserves met een gamma van meer dan 200 producten, het innovatieve Cosmofarma met superfoods met vegan en vegetarische voedingssupplementen, ... << (Guy Leysen) (foto: © The Barry Callebaut Group)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Langverwachte EU Verordening voor drones is er

Op 11 juni 2019 publiceerde de Europese Commissie de lang verwachte gemeenschappelijke Europese regels inzake drones.

essenscia PolyMatters vindt ban op kunststoffen geen goede zaak

De toepassing van de nieuwe Europese richtlijn over Single Use Plastics (SUP) moet zo gebeuren dat de federale en regionale overheden wetgeving en maatregelen maximaal op elkaar afstemmen.

Dassault Systèmes neemt Medidata Solutions over

Het Amerikaanse Medidata levert cloud-oplossingen voor de life sciences-industrie en had vorig jaar een omzet van 564 miljoen euro. Dassault Systèmes betaalt 5,1 miljard euro voor de overname.

Artificiële intelligentie: Vlaamse, Waalse en nationale initiatieven

Agoria wil met haar Artificial Intelligence Adoption Focus Group de adoptie van Artificiële Intelligentie bij lidbedrijven bevorderen en de Belgische AI-sector meer visibiliteit geven.

Kempische bedrijven investeren 3,8 miljoen euro in diepe geothermie

Drie gerenommeerde industriële families uit de Kempen met name Lauwers van Profel, Swerts van Soudal en Tormans hebben hebben HITA opgericht om diepe geothermie een kans te geven.

Machinebouw- en mechatronicalabs voor maakbedrijven klaar voor gebruik

Deze applicatielabs openen: ‘Smart Assembly & Production’ en ‘Smart Production Organisation’ op UGent Campus Kortrijk en het Augmented & Virtual Reality Technlogielab van Howest in Kortrijk.

Siemens implementeert testen voor ’Connected en Automated Driving’

Streetwise, de real-world scenario database van TNO voor geautomatiseerd rijden, is vanaf heden te gebruiken in Siemens simulatieomgeving Simcenter Prescan.

Wereldprimeur: Jan De Nul stelt als eerste baggeraar CO2-reductie doelen op

Jaarlijks komt er 15% minder CO2 vrij bij onder­houds­bagger­werken in de kustjachthaven van Nieuwpoort. Tegen 2022 gaat het om 15% minder CO2 bij 80% van de Vlaamse onder­houds­bagger­contracten.

Flexibele Ethernet-kabels CC-Link IE Field certificaat

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft haar flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en verkregen het certificaat voor CC-Link IE protocollen.

Partners