Voedingsindustrie op zoek naar groei in Canada

Economie 12/03/2018 12:01:01

14 Belgische voedings- en drankenproducenten zijn mee vertrokken op staatsbezoek naar Canada. Deze bedrijven zoeken er opportuniteiten om verder te groeien op een veelbelovende markt.

Lees hieronder verder   
Verwant

Start EU project rond duurzame teelt zeewier en microalgen

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

VIB krijgt vergunning voor CRISPR maïsveldproef

Urban Crop Solutions en Puratos testen plantgroei in ’Mars simulatie’

ILVO partner in Europees onderzoeksproject SmartAgriHubs

Fruittelers gaan onbemande robot-tractors inzetten

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Eerstelijns onderhoud op industriële tandwielkasten

MGH Servicecenter Antwerpen

dinsdag 23 april 2019

HRC & Robot Safety

Kortrijk

woensdag 24 april 2019

PLC-integratie met Siemens TIA portal

Webinar

woensdag 24 april 2019

Hygiënische stoom voedingsmiddelenindustrie

door Spirax Sarco - Gent

donderdag 25 april 2019

Elimineer overbodige onderhoudskosten

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Quick response manufacturing

Zwijnaarde (Gent)

donderdag 25 april 2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(18/4) AcademicLabs connecteert Europese en Japanse wetenschappers

(17/4) Energiesector kwetsbaar voor cyberspionage en -sabotage

(15/4) Nieuw proces maakt productie kankermedicijnen efficiënter en duurzamer

(15/4) DEME-dochters halen Duits contract van 197 miljoen euro binnen

(11/4) ALEGrO-hoog­spannings­verbinding via microtunnel onder Albertkanaal en Maas

(10/4) EU-initiatief ontwikkelt blockchain oplossingen en wereldwijde standaarden

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De export van Belgische voeding en dranken naar de Canadese markt groeide de voorbije jaren met gemiddeld 10% per jaar en de invoering van het CETA handelsverdrag creëert nog extra opportuniteiten.

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, wil dit in de kijker plaatsen met het promotiemerk “Food.be - Small country. Great food.”

Jean Eylenbosch, voorzitter van Fevia: “Op dit moment is Canada onze vierde belangrijkste verre afzetmarkt, goed voor een omzet van 133 miljoen euro. Vooral bier en chocolade doen het erg goed maar we zijn ervan overtuigd dat er nog meer groeipotentieel ligt voor onze kwalitatieve en innovatieve producten.”

Ook Minister van Buitenlandse Zaken Reynders erkent het belang van Belgische voeding en dranken voor het imago van België in het buitenland. Hij zal de producten van de deelnemende voedingsbedrijven dan ook in de schijnwerpers zetten tijdens de officiële recepties in Ottawa en Montreal.

Jaarlijks gaat er zo’n 8 miljoen kg Belgische chocolade richting Canada. Bijna de helft van de export komt dan ook uit chocolade en zoetwaren. Maar het is vooral het Belgische bier dat de voorbije jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen bij de Canadezen.

Sinds 2000 is de hoeveelheid bier dat vanuit België naar Canada vloeit vertienvoudigd tot 46 miljoen liter per jaar. Toch is er nog werk aan de winkel, de import van bier is namelijk in handen van staatswinkels, wat de groeimogelijkheden voor onze brouwers beperkt.

Vlaams Minister-president Geert Bourgeois: “De voedingsindustrie is de grootste industriële werkgever in Vlaanderen. Export wordt steeds belangrijker voor haar groei en een voorwaarde om de werkgelegenheid op peil te houden. FIT sloot daarom onlangs een structureel partnerschapsakkoord met Fevia Vlaanderen om onze voedingsbedrijven te ondersteunen in hun internationale ambities.”

Naast chocolade en bier staat ons land ook sterk op gebied van diepvriesgroenten, -fruit en -kruiden met het West-Vlaamse Ardo, Belberry Preserves met een gamma van meer dan 200 producten, het innovatieve Cosmofarma met superfoods met vegan en vegetarische voedingssupplementen, ... << (Guy Leysen) (foto: © The Barry Callebaut Group)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Geothermie: Hoe diep in de put? - artikel

De voorbije jaren werd in Vlaanderen steevast naar geothermie verwezen als één van de meest beloftevolle types hernieuwbare energie. VITO liet regelmatig positieve berichten horen.

Tuinbouwschool Melle wint STEM-scholenwedstrijd Artcadia

Hun winnende ontwerp ‘Zeeteelt’ is een uitvinding waarbij hexagonale pontons, gemaakt van het afvalplastic uit de oceanen, de basis vormen om aan landbouw op zee te doen.

Waterstofauto als stroombron in duurzaam energiesysteem

TU Delft onderzoekt hoe geparkeerde brandstofcelauto's te gebruiken zijn als elektriciteitscentrale, en hoe het aanbod van energie en de betrouwbaarheid van zo'n systeem zijn te vergroten.

Voedingsmiddelenindustrie vaak nog in eerste fase van digitalisering

Dit blijkt uit een rapport met de belangrijkste resultaten van een onderzoek dat Siemens PLM Software uitvoerde over digitalisering in de voedings­middelen­industrie.

Slimme tattoo krijgt nieuwe functies dankzij intelligente inkt

De Universiteit Twente ontwikkelt een micro-jet injectietechniek die met een dunne en ultrasnelle vloeistofstraal tatoeages zet, die bijvoorbeeld een signaal geven om medicijnen in te nemen.

Emerson organiseerde STEM-Girlsday - techniek

Als vervolg op haar wereldwijde inzet om het STEM-onderwijs en women in STEM te promoten, organiseerde Emerson een “We Love STEM”-evenement onder de vlag van Girlsday.

Internetinfrastructuur moet het hebben van de democratie - artikel

Na de verkiezingen in Congo werd het internet begin dit jaar weken uitgeschakeld. Midden januari ging het internet ook neer in Zimbabwe na onrust over de steile brand­stof­prijs­verhogingen.

Doorzichtig en UV-werend nanopapier als alternatief voor plastic verpakking

De Universiteit Utrecht ontwikkelt het volledig biologische materiaal, bestaande uit enkele nanometers dikke cellulosevezels, samen met Unilever en de Universiteit van Amsterdam.

Schneider Electric heeft nieuw webadres

Om de toegang tot de website te vereenvoudigen en de gebruikerservaring op de digitale kanalen te verbeteren, heeft Schneider Electric, wereldleider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, zijn webdomein bijgewerkt van www.schneider-electric.be naar www.se.com/be en nieuwe functies werden toegevoegd.

Partners