Nieuwe tool voor configuratie slijtvaste kunststof tandwielen

igus heeft een configurator gelanceerd, waarmee slijtvaste kunststof tandwielen op een snelle en eenvoudige manier geconfigureerd, in 3D geprint en onderhouden kunnen worden.

Trefwoorden: #3D print, #configurator, #configureren, #igus, #slijtvast, #tandwielen

Lees verder

Techniek

( Foto: igus )

ENGINEERINGNET.BE - Vanwege de complexe evolvente-vertanding is het is vrijwel onmogelijk om tandwielen te ontwerpen zonder hulpmiddelen.

Om het werk van de ontwerpers makkelijker te maken, heeft igus nu met de "tandwielconfigurator" een eenvoudige en praktische tool ontwikkeld. Dit stelt klanten in staat eigen tandwielen te configureren, zelfs in speciale afmetingen.

De gebruiker hoeft slechts de specificaties van het gewenste tandwiel in te voeren, zoals de tandmodule, aantal tanden, breedte en binnendiameter. Hiermee wordt automatisch een 3D-model weergegeven, dat als STEP-bestand kan worden geëxporteerd.

Door het uploaden van dit bestand naar de 3D-printservice, kan het geconfigureerde tandwiel direct besteld worden in het nieuwe slijtvaste SLS-materiaal, dat haar hoge slijtvastheid en lange levensduur reeds (na testen in het testlaboratorium) bewezen.