Fluxys en Snam enige aandeelhouders in Interconnector UK

Bedrijfsnieuws 7/03/2018 14:36:24

Interconnector UK is de beheerder van de gaspijplijn onder de Noordzee tussen Zeebrugge en het Britse Bacton. Het strategische belang hiervan neemt alsmaar toe.

Lees hieronder verder   
Verwant

Patronale Solar wordt grootste producent van zonne-energie

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

Air Products certificeert Europese duurzame waterstof

Boskalis verwerft belangrijk contract voor transport LNG-modules

Nieuwe methode voor berekenen potentieel stedelijke zonne-energie

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Club Productiemanagers

Mercure Hotel Roeselare

van 17/10/2018 tot 4/09/2019

Club Continu Verbeteren

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 22/10/2018 tot 11/09/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Keuze van de redactie

(14/2) AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

(13/2) Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

(12/2) Agristo bouwt nieuw automatisch hoogbouwmagazijn

(11/2) Brits verpakkingsbedrijf investeert 15 miljoen euro in België

(6/2) 10 nieuwe Fabrieken van de Toekomst in Vlaanderen

(6/2) P&V Elektrotechniek neemt Bekaert Electric over

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De pijplijn heeft een lengte van 235 kilometer en ligt op de bodem van de Noordzee tussen Zeebrugge en Bacton in Engeland. Door de leiding kan jaarlijks 25,5 miljard kubieke meter aardgas worden getransporteerd naar het Verenigd Koninkrijk.

De pijpleiding is bidirectioneel aangelegd, zodat 20 miljard kubieke meter naar België is te transporteren. Met de gasstroom richting het Verenigd Koninkrijk kan voor circa 25% in de behoefte van het land worden voorzien.

Gasinfrastructuurondernemingen Fluxys en het Italiaanse Snam nemen nu via een transactie tussen aandeelhouders de 33,5% deelneming over van Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) in Interconnector UK. De transactie vertegenwoordigt een bedrag van circa 75 miljoen Britse pond.

Het aandeel van Fluxys in Interconnector UK komt te liggen op 76,32% en dat van Snam op 23,68%. De bedrijven bevestigen daarmee hun volledige steun om de onderneming verder te ontwikkelen. CDPQ beschikt op hun beurt weer over 20% van de aandelen in Fluxys.

Aangezien de oorspronkelijke langetermijncapaciteitscontracten voor de Interconnector-leiding in oktober 2018 is vervallen, bereiden Fluxys en Snam zich voor op een nieuwe marktomgeving waarin kortetermijncontracten en commerciële flexibiliteit centraal staan.

De strategische betekenis van de onderzeese gasleiding is toegenomen door de inkrimping van de aardgasproductie in Nederland. Het is ook mogelijk om Russisch of Noors gas naar de Britse eilanden te transporteren via deze leiding. Of gas uit het Midden-Oosten, dat met LNG-tankers naar Zeebrugge wordt vervoerd. Fluxys is daarbij ook eigenaar van een LNG-terminal in Zeebrugge.

Maar Interconnector UK is bidirectioneel, dus het is ook mogelijk om het Britse aardgas naar België te transporteren. Voor gebruik in eigen land of om verder te transporteren naar andere landen in bijvoorbeeld Europa. << (Lydia Heida) (foto: Fluxys)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

5 miljoen euro uit Interreg 2 Seas-fonds voor provincie Antwerpen

Europa investeert via het Interreg 2 Seas-fonds 5 miljoen euro in 9 nieuwe projecten in de provincie Antwerpen. 5 projecten rond sociale thema’s en 4 rond duurzame energie en klimaatadaptie.

Plan voor bouw 30 nieuwe mijnenjagers en 1.550 drones

Belgium Naval & Robotics heeft een samenwerkingsplan gepresenteerd dat over een periode van 20 jaar 4 miljard euro omzet in België genereert met ruim 2,1 miljard toegevoegde waarde.

Antwerps sorteercentrum bpost bedekt met 10.000 m² zonnepanelen

De 3.700 fotovoltaïsche panelen met capaciteit van 1 megawatt werden geïnstalleerd door ENGIE Fabricom. bpost heeft nu in totaal 33.000 m² zonnepalen op zijn verschillende Belgische gebouwen

Zal Artificiële Intelligentie rol gaan spelen bij recrutering?

Wervingsbureau Michael Page analyseerde tijdens een onderzoek de technologieën en tendensen die de werkomgeving en competenties van morgen zullen bepalen en er een impact op zullen hebben.

Brugse campus opent labo voor onderzoek naar kunststoffen

In het laboratorium ‘Nieuwe Materialen’ kunnen studenten en wetenschappers onderzoek doen naar nieuwe kunststoffen, om bedrijven te helpen het hoofd te bieden aan ecologische uitdagingen.

IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

België en ESA akkoord over grondstation in Redu

De ministerraad keurt een voorontwerp van wet goed, dat instemt met het akkoord tussen België en het Europees Ruimteagentschap (ESA) over het centrum van ESA in Redu.

M+R: grootste Benelux-event voor procesinstrumentatie - uitnodiging

M+R is uitgegroeid tot het Benelux-event voor procesinstrumentatie in het hart van de grootste Europese (petro)chemiecluster nl. Antwerpen. Bezoek de beurs van 27-28 maart in Antwerp Expo.

Rexroth hydraulisch aggregaat bespaart ruimte en energie

De nieuwe CytroBox hydraulische krachtbron van Bosch Rexroth biedt met zijn intelligente, energie-efficiënte modulaire ontwerp een oplossing voor het middelmatige vermogensbereik van 7,5 tot 30 kW. Door IoT-technologieën te integreren, effent het ook de weg voor implementatie van Industry 4.0-concepten. <<

Partners