Fluxys en Snam enige aandeelhouders in Interconnector UK

Bedrijfsnieuws 7/03/2018 14:36:24

Interconnector UK is de beheerder van de gaspijplijn onder de Noordzee tussen Zeebrugge en het Britse Bacton. Het strategische belang hiervan neemt alsmaar toe.

Lees hieronder verder   
Verwant

Nemo Link kabel tussen België en Groot-Brittannië ingehuldigd

Groene lening van 160 miljoen euro voor ORES

GoodFuels brengt 100% duurzame stookolie op de markt

SeaMade bereikt Financial Close voor 487 MW offshore windproject

Vlaamse Planningsprijs 2018 voor Energielandschap Denderland

Decathlon gaat in zee met Greenpulse voor vergroening vestigingen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Club Logistiek & Supply Chain Managers

Hotel-restaurant Van Der Valk Nazareth

van 19/09/2018 tot 30/04/2019

Facility manager: 10 aparte modules

Zwijnaarde (Gent)

van 1/10/2018 tot 27/06/2019

Kwaliteitscoördinator

SBM Kortrijk

van 9/10/2018 tot 28/05/2019

Agoria Academy: Technical Writing 2018

Europahotel Gent

van 9/10/2018 tot 10/12/2018

Expert in onderhoudsmanagement

Zwijnaarde (Gent)

van 11/10/2018 tot 25/04/2019

Pijpfitter

SBM Kortrijk

van 11/10/2018 tot 17/01/2019

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(7/12) Nemo Link kabel tussen België en Groot-Brittannië ingehuldigd

(6/12) Klinidrones in Antwerpen (+fotoreportage)

(4/12) VUB-onderzoekers ontwikkelen natuurlijke pijnstillende gel

(3/12) SeaMade bereikt Financial Close voor 487 MW offshore windproject

(29/11) Willemen stelt waterdoorlatende asfaltverharding voor

(28/11) Unieke software zorgt voor real-time kwaliteitsinspectie in maakindustrie

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De pijplijn heeft een lengte van 235 kilometer en ligt op de bodem van de Noordzee tussen Zeebrugge en Bacton in Engeland. Door de leiding kan jaarlijks 25,5 miljard kubieke meter aardgas worden getransporteerd naar het Verenigd Koninkrijk.

De pijpleiding is bidirectioneel aangelegd, zodat 20 miljard kubieke meter naar België is te transporteren. Met de gasstroom richting het Verenigd Koninkrijk kan voor circa 25% in de behoefte van het land worden voorzien.

Gasinfrastructuurondernemingen Fluxys en het Italiaanse Snam nemen nu via een transactie tussen aandeelhouders de 33,5% deelneming over van Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) in Interconnector UK. De transactie vertegenwoordigt een bedrag van circa 75 miljoen Britse pond.

Het aandeel van Fluxys in Interconnector UK komt te liggen op 76,32% en dat van Snam op 23,68%. De bedrijven bevestigen daarmee hun volledige steun om de onderneming verder te ontwikkelen. CDPQ beschikt op hun beurt weer over 20% van de aandelen in Fluxys.

Aangezien de oorspronkelijke langetermijncapaciteitscontracten voor de Interconnector-leiding in oktober 2018 is vervallen, bereiden Fluxys en Snam zich voor op een nieuwe marktomgeving waarin kortetermijncontracten en commerciële flexibiliteit centraal staan.

De strategische betekenis van de onderzeese gasleiding is toegenomen door de inkrimping van de aardgasproductie in Nederland. Het is ook mogelijk om Russisch of Noors gas naar de Britse eilanden te transporteren via deze leiding. Of gas uit het Midden-Oosten, dat met LNG-tankers naar Zeebrugge wordt vervoerd. Fluxys is daarbij ook eigenaar van een LNG-terminal in Zeebrugge.

Maar Interconnector UK is bidirectioneel, dus het is ook mogelijk om het Britse aardgas naar België te transporteren. Voor gebruik in eigen land of om verder te transporteren naar andere landen in bijvoorbeeld Europa. << (Lydia Heida) (foto: Fluxys)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

UHasselt opent regionaal academisch innovatielab Relab

Wetenschappelijke expertise in revalidatiewetenschappen, zoals de nieuwste technologische meet- en behandelmethodes, wordt ingezet om patiënten met complexe revalidatie­problemen te helpen.

CECIMO zet nieuw comité Additive Manufacturing op

CECIMO besliste om naast de constructeurs van klassieke, verspanende machines voortaan ook de gehele waardenketen van de additieve maakindustrie te vertegenwoordigen.

Techniekacademie bereikt steeds meer leerlingen met STEM-interesse

De Techniekacademie wordt al sinds 2013 georganiseerd en sinds september wordt dit project ook gesteund door Logi-technic uit Wevelgem, dat hiervoor 17 techniekmentoren afvaardigt.

GoodFuels brengt 100% duurzame stookolie op de markt

Deze stookolie heeft een ultra lage CO2- en zwaveluitstoot en biedt de grote scheepvaart een alternatief voor vervuilende stookolie, waarmee emissies snel en betaalbaar zijn terug te brengen.

KU Leuven verstevigt samenwerking met Janssen Pharmaceutica

Deze samenwerking is er op gericht om oplossingen te vinden voor een aantal van de meest complexe medische uitdagingen en medische innovaties sneller bij de patiënt te brengen.

Worden banden voortaan geproduceerd met paardenbloemen?

Onderzoekers van ILVO slaagden erin de teelt van de rubberpaardenbloem succesvol op te schalen en samen met bedrijven stappen te zetten naar de ontwikkeling van een lokale rubberproductie.

Los 9 identificatie-uitdagingen in uw productieafdeling op - techniek

Producten en componenten hebben vaak meerdere verschillende identificatievereisten. Afhankelijk van hun grootte, hun specificaties en de omgeving, zijn diverse identificatieoplossingen nodig

VUB-onderzoekers ontwikkelen natuurlijke pijnstillende gel

Charlotte Martin en Steven Ballet (VUB) zijn er in geslaagd om een gel te ontwikkelen waarmee natuurlijke pijnstillers op een minimaal-invasieve manier bij de mens kunnen toegediend worden.

ABB onthult nieuwste upgrade naar DCS Freelance

Freelance van ABB is een kosteneffectieve DCS-oplossing (Distributed Control System) voor procesindustrieën. Het combineert de voordelen van een DCS met PLC's en wordt onder ander gekenmerkt door gebruiksgemak, schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Freelance 2019 is de nieuwste versie van de DCS. >>

Partners