Fluxys en Snam enige aandeelhouders in Interconnector UK

Bedrijfsnieuws 7/03/2018 14:36:24

Interconnector UK is de beheerder van de gaspijplijn onder de Noordzee tussen Zeebrugge en het Britse Bacton. Het strategische belang hiervan neemt alsmaar toe.

Lees hieronder verder   
Verwant

Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

Fluoride maakt perovskiet zonnecellen sterker

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

Windturbines van Norther in recordtempo geïnstalleerd

Elia presenteert nieuwe plannen voor 2020-2030

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Safe design according to A&B standards

Pilz Zonhoven

dinsdag 21 mei 2019

EPLAN Virtual Fair

online sessies

dinsdag 21 mei 2019

Advanced Engineering

Flanders Expo Gent

van 22/05/2019 tot 23/05/2019

Practical training: EN ISO13849-1

Pilz Zonhoven

woensdag 22 mei 2019

Navingo Career Event

RDM Rotterdam – Onderzeebootloods

donderdag 23 mei 2019

COMSOL Day

imec - Leuven

donderdag 23 mei 2019

Keuze van de redactie

(15/5) Volvo Car Gent gaat batterijen elektrische wagens produceren

(15/5) Farma- en biotechsector plant eigen opleidingscentrum

(13/5) Vlaanderen investeert 8 miljoen euro in alternatieven voor vrachtvervoer

(13/5) Knelpuntsectoren zoeken 18.200 hooggeschoolde profielen

(9/5) Primeur: Posetron gaat ‘Nearly Off Grid’

(9/5) Imec bluetooth sleutel voorkomt autodiefstal

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - De pijplijn heeft een lengte van 235 kilometer en ligt op de bodem van de Noordzee tussen Zeebrugge en Bacton in Engeland. Door de leiding kan jaarlijks 25,5 miljard kubieke meter aardgas worden getransporteerd naar het Verenigd Koninkrijk.

De pijpleiding is bidirectioneel aangelegd, zodat 20 miljard kubieke meter naar België is te transporteren. Met de gasstroom richting het Verenigd Koninkrijk kan voor circa 25% in de behoefte van het land worden voorzien.

Gasinfrastructuurondernemingen Fluxys en het Italiaanse Snam nemen nu via een transactie tussen aandeelhouders de 33,5% deelneming over van Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) in Interconnector UK. De transactie vertegenwoordigt een bedrag van circa 75 miljoen Britse pond.

Het aandeel van Fluxys in Interconnector UK komt te liggen op 76,32% en dat van Snam op 23,68%. De bedrijven bevestigen daarmee hun volledige steun om de onderneming verder te ontwikkelen. CDPQ beschikt op hun beurt weer over 20% van de aandelen in Fluxys.

Aangezien de oorspronkelijke langetermijncapaciteitscontracten voor de Interconnector-leiding in oktober 2018 is vervallen, bereiden Fluxys en Snam zich voor op een nieuwe marktomgeving waarin kortetermijncontracten en commerciële flexibiliteit centraal staan.

De strategische betekenis van de onderzeese gasleiding is toegenomen door de inkrimping van de aardgasproductie in Nederland. Het is ook mogelijk om Russisch of Noors gas naar de Britse eilanden te transporteren via deze leiding. Of gas uit het Midden-Oosten, dat met LNG-tankers naar Zeebrugge wordt vervoerd. Fluxys is daarbij ook eigenaar van een LNG-terminal in Zeebrugge.

Maar Interconnector UK is bidirectioneel, dus het is ook mogelijk om het Britse aardgas naar België te transporteren. Voor gebruik in eigen land of om verder te transporteren naar andere landen in bijvoorbeeld Europa. << (Lydia Heida) (foto: Fluxys)

Abonneer op onze nieuwsbrief

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Zelfrijdende shuttlebus getest op Brussels Airport

De komende dagen maakt de shuttle van constructeur 2getthere naast de terminal enkele demonstratieritten zonder reizigers aan boord. Hierbij wordt de technologie getest in een reële omgeving.

Oprichting Flanders Future Techfund goedgekeurd

De Vlaamse Regering heeft onlangs de ontwerpstatuten van dit nieuwe Flanders Future Techfund (FFTF) goedgekeurd en trekt nu 75 miljoen euro uit voor de oprichting ervan.

Novares Venture Capital verwerft minderheidsbelang in Quad Industries

De investering is gericht op het ontwikkelen van nieuwe systemen met intuïtieve, intelligente interfaces voor het interieur van auto's.

Universiteit van Brescia kiest Helmholz Benelux als partner

CSMT is een onderdeel van de Universiteit van Brescia, heeft een revolutionaire diagnose-tool voor Profinet ontwikkeld en wordt sinds kort vertegenwoordigd door Helmholz Benelux.

Engineeringnet Magazine 146 onlangs verschenen

Het nieuwste nummer van Engineeringnet Magazine is reeds bij zijn abonnees aangekomen en over drie weken zal deze editie ook online consulteerbaar worden via onze kanalen.

Jiffy Packaging installeert zonnedak met 1.885 zonnepanelen

Luminus installeerde in samenwerking met dochter Dauvister 1.885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. Goed voor een groot zonnedak van 5.400 vierkante meter.

Imec’s slimme radar maakt intuïtieve mens-machine interactie mogelijk

Imec ontwikkelde een prototype van een compacte 140GHz radar die zeer fijne bewegingen kan herkennen en die kan gebruikt worden als ondersteuning van intuïtieve mens-machine interacties.

Bouw van een ’nieuwe generatie’ waterstofproductie-eenheid gestart

Air Liquide is onlangs van start gegaan met de bouw van een "nieuwe generatie" waterstofproductie-eenheid in de Covestro-productievestiging in de haven van Antwerpen.

Schneider Electric breidt UPS-productlijn uit met Galaxy VS

Schneider Electric introduceert de Galaxy VS. Deze zeer efficiënte, modulaire, driefase Uninterruptible Power Supply (UPS) met capaciteiten van 10-100 kW is eenvoudig te installeren. De UPS is ontwikkeld om aan de kritieke vermogensvereisten in IT-, commerciële of industriële omgevingen te voldoen. >>

Partners