NMBS verbetert informatieschermen op treinen

De vernieuwde informatieschermen aan boord van de Desiro-treinen werden verrijkt en moeten een realtime communicatie mogelijk maken tijdens het volledige traject van de trein.

Trefwoorden: #informatiescherm, #NMBS, #openbaar vervoer, #realtime, #treinen

Lees verder

Techniek

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - Momenteel beschikken bijna alle Desiro-treinen over de schermen met de verrijkte inhoud: een duidelijkere lay-out, realtime-informatie over aansluitingen en eventuele storingen en een overzicht van de verschillende diensten en faciliteiten in elk station.

De constante verbetering van haar reizigersinformatie is een prioriteit voor NMBS. De informatieschermen zijn daarvan een concrete verwezenlijking.

Dankzij de nieuwe lay-out zullen de aansluitingen en eventuele vertragingen in realtime worden weergegeven. Er wordt ook gewerkt aan een realtimeweergave van de werkzaamheden aan de sporen. De informatie over de infrastructuurwerken zal enkel worden getoond op de betrokken treinen en dat zolang er hinder is voor de reizigers.

Bovenop die informatie tonen de schermen ook de diensten en faciliteiten in het station. Binnenkort wordt ook getoond of het station toegankelijk is voor personen met beperkte mobiliteit.

Om de kwaliteit van de reizigersinformatie te verbeteren, worden ook andere projecten ontwikkeld. Zo komt er een digitale en interactieve kaart van het spoornet waarop de reizigers in realtime de positie van elke trein kunnen zien.

Er komt ook een nieuwe website en een verbetering en uniformisering van de realtime-informatie over de dienstregeling van de treinen op de verschillende kanalen (via de website, de app en in de stations).