Alpro investeert 40 miljoen euro in nieuw geautomatiseerd magazijn

Alpro heeft zijn nieuw geautomatiseerd magazijn en innovatiecentrum op de productiesite in Wevelgem officieel geopend. Hiervoor werd meer dan 40 miljoen euro geïnvesteerd.

Trefwoorden: #Alpro, #investering, #kenniscentrum, #magazijn, #voedingswaren

Lees verder

Techniek

( Foto: Alpro )

ENGINEERINGNET.BE - Het Europese voedingsbedrijf Alpro ziet de markt van plantaardige drinks en voedings­producten jaar na jaar fors toenemen.

Doordat het bedrijf zelf ook sterk blijft groeien, investeerde het bedrijf meer dan 40 miljoen euro in enerzijds de bouw van het geautomatiseerde magazijn, dat voldoende opslagplaats garandeert om tegemoet te komen aan de groei van het bedrijf en de stijgende consumentenvraag naar plantaardige producten.

Anderzijds investeerde het bedrijf in het gloednieuw innovatiecentrum, dat het mogelijk zal maken meer en sneller te innoveren en zo in te spelen op de toekomstige behoeften van de consumenten.

De werken aan het magazijn gingen van start in maart 2016 en duurden 18 maanden. Het magazijn is 45 meter hoog en biedt plaats aan 6.000 gekoelde palletten en 24.000 palletten op omgevingstemperatuur. Naast het hoge magazijn is er ook een lager gedeelte waar 10.000 palletten met verpakkings- en R&D- materiaal gestockeerd kunnen worden.

Het gloednieuw innovatiecentrum heeft een totale oppervlakte van bijna 1.500 m² en is erop gericht om snel en op een flexibele manier nieuwe producten op kleine, industriële schaal te kunnen produceren en vervolgens testen.

In 5 jaar tijd steeg het personeelsbestand met meer dan 65%, wat resulteerde in meer dan 500 extra voltijdse arbeidsplaatsen. Door de sterke groei en de daarmee gepaard gaande productiecapaciteit zullen in 2018 opnieuw meer dan 100 bijkomende medewerkers aangeworven worden, voornamelijk techniekers, operatoren en teamleaders voor de fabriek in Wevelgem.


Van Looy Group, een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau, ontwierp, engineerde en realiseerde het nieuwe hoogtechnologische magazijn.