Start-up Mobit kiest voor cloudoplossing van Interoute

Mobit, een start-up die sinds 1 september 2017 in Hasselt, Kortrijk en Mechelen deelfietsen aanbiedt met een handige app, heeft voor Interoute en hun cloudservicesplatform gekozen.

Trefwoorden: #app, #cloud, #cloudservice, #deelfietsen, #Interoute, #Mobit, #start-up

Lees verder

Techniek

( Foto: Mobit )

ENGINEERINGNET.BE - Mobit is een freefloating-fietsdeelplatform zonder vaste standplaatsen voor de fietsen. Elke fiets is uitgerust met een slim slot; een hoefijzerslot gecombineerd met een bluetooth- en een datafunctie die verbinding geven met de server.

Gebruikers scannen de QR-code op de fiets die ze willen lenen, waarna het slot opengaat. Het is van origine een IT-bedrijf, maar vooral het hostingsysteem was voor hen een uitdaging. Daarom koos het voor Interoute als partner.

Het signaal dat de private Cloud (VDC) bij het scannen van de QR-code op een fiets doorgeeft, is cruciaal, want elke vertraging in dat proces is een hinderlijk element voor de gebruiker. De VDC van Mobit is gedistribueerd in drie zones (Frankfurt, Parijs en Berlijn) wat zorgt voor een stabiel en always-on platform. Op die manier wordt er optimaal gebruikgemaakt van de infrastructuur.

De start-up zit momenteel nog in een testfase. In de eerste maanden na de lancering legden de 3.000 gebruikers gezamenlijk zo’n 6.500 ritten af. De verwachting is dat dit aantal de komende maanden exponentieel zal stijgen en in de toekomst wil het bedrijf met zijn deelfietsen aanwezig zijn in alle Belgische centrumsteden.

De volgende stap zal zijn om hun freefloating-fietsdeelplatform ook in het buitenland uit te rollen.