De Lijn biedt volop kansen aan vijftigplussers

Uit cijfers van De Lijn blijkt dat er de voorbije vijf jaar 360 vijftigplussers werden aangeworven. De vervoermaatschappij zorgt mee voor betere activering van deze leeftijdscategorie.

Trefwoorden: #De Lijn, #jobs, #vacatures, #VDAB, #vervoersmaatschappij, #vijftigplusser

Lees verder

HR

( Foto: De Lijn )

ENGINEERINGNET.BE - Liesbeth Jagers, expert arbeidsmarkt-dienstverlening van VDAB: “Hun sterke kanten komen hier goed tot uiting: betrouwbaarheid, kalmte en flexibiliteit, onder meer naar werkuren.”

360 vijftigplussers gingen er de afgelopen vijf jaar aan de slag bij De Lijn. Daarvan waren er 112 zelfs ouder dan 55. Dirk Monsieur (54), chauffeur in de stelplaats van Vilvoorde, kwam bijvoorbeeld vorig jaar in dienst.

Monsieur: “Voordien was ik tien jaar lang verantwoordelijk voor een administratieve dienst. Jammer genoeg kreeg ik daar mijn ontslag, na in totaal 33 jaar. De vrijheid die ik nu heb, de toffe sfeer bij de collega’s in Vilvoorde, en het respect onder buschauffeurs zijn voor mij de grootste pluspunten van mijn nieuwe carrière.”


Vijftigplussers en jongeren die zelf de stap naar een carrière bij De Lijn willen zetten, kunnen op 3 maart terecht op de jobdag voor chauffeurs in de stelplaatsen van Grimbergen en Sint-Niklaas.