WE-EV: deelnetwerk van laadpalen voor elektrische voertuigen

ENGIE werkt samen met BMW en Renault om de invoering van WE-EV te versnellen. Met die samenwerking wordt ernaar gestreefd om tegen eind 2018 500 laadpunten te installeren in België.

Trefwoorden: #BMW, #CO2, #elektrische voertuigen, #ENGIE, #laadpalen, #opladen, #Renault

Lees verder

Techniek

( Foto: WE-EV )

ENGINEERINGNET.BE - Een vergroening van de Belgische bedrijfswagenparken is essentieel om de uitstoot van CO2 en fijn stof te verminderen.

Het grote aantal bedrijfswagens in ons land is een opportuniteit om de conversie van het wagenpark te versnellen. Maar de opmars van elektrische voertuigen wordt afgeremd door de vrees rond de autonomie van de wagens en het gebrek aan laadpunten.

WE-EV is van plan laadpalen aan te bieden in industrie- of handelszones, daar waar de gebruikers van bedrijfswagens meestal overdag naartoe rijden.

Voortaan kan het één of meerdere palen installeren bij ondernemingen die de elektrische mobiliteit willen bevorderen. Die worden dan lid van dit netwerk en stellen hun laadpalen ter beschikking aan de andere leden van het netwerk.

Door middel van een elektronisch platform wordt het beheer van de laadbeurten en de facturering van de opgeladen elektriciteit aan de leden verzorgd. Het platform is via smartphone toegankelijk en via de applicatie wordt de locatie van de laadpalen van het netwerk aangegeven.