Groen licht voor Europees blockchain-waarnemingscentrum

Economie 6/02/2018 11:47:53

De Europese Commissie heeft onlangs groen licht gegeven aan het blockchain-waarnemingscentrum en -forum. Dit zal o.a. de belangrijkste ontwikkelingen inzake blockchaintechnologie monitoren.

Lees hieronder verder   
Verwant

30.000 tech-vacatures raken moeizaam ingevuld

LSU, imec en UHasselt gaan start-ups begeleiden

5 bedrijven genomineerd voor Foreign Investment of the Year Trophy 2018

Groen licht voor Europees blockchain-waarnemingscentrum

Aantal faillissementen stijgt ook nog in 2018

Interregproject ‘Grenzeloos Biobased Onderwijs’ op volle toeren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

ie-net ingenieursvereniging-opleiding 'van ingenieur tot manager'

Ingenieurshuis, Antwerpen

van 27/11/2017 tot 26/03/2018

Expert in lean en productiemanangement module 4: Leidinggeven en teamcoaching

SBM Gent

van 31/01/2018 tot 21/02/2018

Expert in onderhoudsmanagement: Technische documentatie en wisselstukkenbeheer

SBM Gent

van 1/02/2018 tot 22/02/2018

METAV 2018

Messe Düsseldorf

van 20/02/2018 tot 24/02/2018

INE - Indumation Network Event

Brabanthal Leuven

donderdag 22 februari 2018

Expert in lean en productiemanagement: productieplanning

SBM Gent

van 28/02/2018 tot 5/09/2018

Engineeringnet MobileScan de QR-code
of klik hier om mobiel te surfen.

Tip: maak zelf een sneltoets op de startpagina van je smartphone. Voor Android: “Sneltoets Startpagina” of "Toevoegen aan startscherm". Voor iPhone: “Zet in beginscherm”.

Meest gelezen nieuws

Haven Gent en Zeeland Seaports fuseren tot North Sea Port

Logistieke oplossingen gezocht voor hoge kosten leeggoed

LRM investeert 250.000 euro in fietsleasing-bedrijf

Vorig jaar 25% meer warmtepompen geïnstalleerd

40% meer ruimte voor groene energie dankzij slimme netten

Ecochem investeert 10 miljoen in uitbreiding Willebroekse fabriek (+video)

Keuze van de redactie

(20/2) Bouw UGent-VIB onderzoeksgebouw FSVM II van start gegaan

(19/2) VIL project onderzoekt de meerwaarde van blockchain in supply chains

(15/2) IBM/Sagemcom gekozen voor productie digitale meters

(14/2) Onderzoek: voorkomen dat 3D-geprinte muren inzakken of omvallen

(12/2) Privacycommissie geeft positief advies voor digitale meters

(12/2) Philippe Bertrand ontvangt prestigieuze cardiologieprijs

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Block­chain­techno­logieën, die datablokken opslaan die in een netwerk worden gedistribueerd, worden beschouwd als een belangrijke doorbraak vanwege de hoge mate van traceerbaarheid en veiligheid in online economische transacties waarmee zij gepaard gaan.

Verwacht wordt dat zij gevolgen zullen hebben voor digitale diensten en bedrijfsmodellen zullen transformeren op diverse gebieden, zoals de gezondheidszorg, verzekeringen, financiële diensten, energie, logistiek, beheer van intellectuele eigendomsrechten of overheidsdiensten.

De Europese Commissie financiert sinds 2013 block­chain­projecten via de onderzoeksprogramma's van de Europese Unie KP7 en Horizon 2020. Tot 2020 zal zij tot 340 miljoen EUR financiële steun verlenen aan projecten waarbij block­chain­technologie betrokken is.

Europese vernieuwers en ondernemers bieden reeds op blockchain gebaseerde oplossingen aan. Er lopen proefprojecten waarbij grote spelers uit de traditionele sectoren zoals banken, verzekeringsondernemingen, effectenbeurzen of logistieke bedrijven betrokken zijn. Heel wat lidstaten hebben initiatieven aangekondigd om hun toepassing van block­chain­technologie uit te breiden.

De Europese Commissie wil voortbouwen op de bestaande initiatieven, garanderen dat zij grensoverschrijdend kunnen werken, deskundigheid consolideren en ingaan op de uitdagingen van de nieuwe paradigma's die blockchain creëert (zoals desintermediatie, vertrouwen, veiligheid en traceerbaarheid door ontwerp).

Het EU-block­chain­waarnemings­centrum en -forum zal op een actieve manier Europa helpen de nieuwe mogelijkheden van block­chain­technologie te grijpen, deskundigheid op te bouwen en leiderschap op dit gebied te tonen. Het zal informatie verzamelen, trends monitoren en analyseren, ingaan op uitdagingen en het sociaaleconomische potentieel van blockchain verkennen.

Het zal meewerken aan grensoverschrijdende samenwerking inzake concrete praktische toepassingen, de beste Europese deskundigen samenbrengen en een open forum voor block­chain­technologen, innovatoren, burgers, bedrijven, overheden, regelgevers en toezichthouders bevorderen, om nieuwe ideeën te bespreken en te ontwikkelen, teneinde op een open manier kennis op te doen, mee te werken en bij te dragen.

ConsenSys, een mondiale speler die goed in Europa is ingeburgerd, is op basis van een vorig jaar gepubliceerde oproep gekozen als partner om de activiteiten van het waarnemingscentrum in Europa te ondersteunen. << (Guy Leysen) (foto: Pixabay)

Registreer voor e-Krant

Reageer of publiceer aanvullende informatie
Mis ook dit niet...

Kaspersky Lab Europa kiest Ilijana Vavan als Managing Director

Ilijana Vavan heeft onlangs de functie van Managing Director voor Kaspersky Lab Europa opgenomen. Zij heeft bijna 25 jaar ervaring in de IT-sector en stapt over van Oracle.

VIL project onderzoekt de meerwaarde van blockchain in supply chains

In het nieuwe project 'Blockchain in supply chains' gaat VIL op zoek naar de meerwaarde van deze technologie ten opzichte van bestaande state-of-the-art track & trace oplossingen.

Bezoek StocExpo Europe 2018 in Rotterdam - invitatie

StocExpo Europe, de toonaagevende vakbeurs en conferentie voor de tank terminal industrie, keert terug naar Rotterdam op 20-22 maart en sterker dan ooit met nieuwe features voor 2018.

Trends in automatisering: IT palmt productieruimte in - artikel

Na SPS IPC in Frankfurt trekt de mist rond Industry 4.X stilaan op zodat we de automatiseringstrends kunnen benoemen die de volgende jaren een meerwaarde kunnen betekenen.

3D printen van microdruppels met levende cellen (+video)

Dankzij de nieuwe techniek ‘in-air microfluidics’ slagen onderzoekers van de Nederlandse Universiteit Twente erin, structuren te printen met levende cellen voor weefselreparatie.

Offshore wind ruim vertegenwoordigd op MOCE

Offshore wind gaat een belangrijke rol spelen tijdens de twaalfde editie van het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) op 28 maart in het WTC Rotterdam.

MNE 2018 lokte 2.944 bezoekers naar Kortrijk Xpo

MNE 2018, het netwerkevent voor metaal- en kunststoffenbewerking en machinebouw, klokte af op 2.944 bezoekers. De vorige editie in 2016 lokte 2.848 bezoekers.

Air Products heeft Europees CO2-bedrijf ACP overgenomen

Air Products heeft onlangs een definitieve overeenkomst voor de overname van ACP Europe (ACP) aangekondigd, het grootste onafhankelijke kooldioxidebedrijf (CO2) in Europa.

Partners